Autor Zpráva
Slavo
Profil
Zdravim Vas :) potreboval by som mensiu pomoc neviem si uz rady :( mam vytvorene strankovanie.. vsetko ide fajn.. lenze v tabulke kde sa zobrazuju vysledky z DB tak mam aj ako keby autoincrement.. t.z. ze kazdy jeden riadok co vypise DB tak v tabulke na stranke prida +1 poradove cislo. No ale problem je v tom ze ked prepnem na dalsiu stranu napr. na 2 tak automaticky to zacina pocitat od 1 no ja by som potreboval aby to pocitalo od toho nasledujuceho cisla co skoncilo na strane 1.Pridavam aj kod. Vlastne problem robi ten $number_row=0; ze sa stale na kazdej stranke resetne a pocita od zaciatku :( mozno je to len blbost no mna uz fakt nic nenapada.
P.s. Hladal som aj na nete.
$limit=10;
                                    
                        $pages_query=mysql_query("SELECT COUNT(`id`) FROM `faktury`");
                        $pages=ceil(mysql_result($pages_query, 0) / $limit);
                        
                        $page=(isset($_GET["page"])) ? (int)$_GET["page"] : 1;
                        $start=($page - 1) * $limit;

                    
                        $query=mysql_query("SELECT * FROM faktury ORDER BY id DESC LIMIT $start,$limit");
                        $num_rows=mysql_num_rows($query);
                        if($num_rows !=0)
                            {
                            echo "<table class=\"zfo\">\n";
                                echo "<tr>
                                        <th width=\"5%\">P.č.</th>
                                        <th width=\"25%\">Dodávateľ</th>
                                        <th width=\"15%\">Zmluva</th>
                                        <th width=\"20%\">Číslo zmluvy</th>
                                        <th width=\"20%\">Dátum podpísania</th>
                                        <th width=\"15%\">Suma s DPH v €</th>
                                    </tr>";
                                
                                $number_row=0;
                                    
                                while($row=mysql_fetch_assoc($query))
                                    {
                                        $number_row=$number_row+1;
                                        @$contract=$row["faktura"];
                                        echo "<tr class=\"silver-bg\">\n";
/*$s_number=$row["poradove-cislo"]*/        echo "<td>".$number_row."</td>\n";
                                            echo "<td>".$distributor=$row["dodavatel"]."</td>\n";
                                            echo "<td><a href=\"files/faktury/$contract.pdf\"><img src=\"images/pdf.png\" /></a></td>\n";
                                            echo "<td>".$contract_number=$row["cislo-faktury"]."</td>\n";
                                            echo "<td>".$sign_contract=$row["datum-uhrady"]."</td>\n";
                                            echo "<td>".$amount_dph=$row["suma-dph"]."</td>";
                                        echo "</tr>\n";
                                    }
                            echo "</table>";
                            }
                            else
                                echo "V databáze sa nenachádzajú žiadne faktúry.";    
                                                                
                                //pages
                                
                                    echo "<div id=\"pagination-ekonomika\">";                            
                                        if($pages>=1 && $page <=$pages)
                                            {
                                                for($x=1; $x<=$pages; $x++)
                                                    {
                                                        echo ($x==$page) ? '<strong><a href="?page='.$x.'">'.$x.'</a></strong> ' : ' <a href="?page='.$x.'">'.$x.'</a> ';
                                                    }
                                            }        
                                    echo "</div>";
Alphard
Profil
Tak není problém to spočítat. Jestli jste na 3. stránce a na každé je 20 výsledků, začnete na 40, to je násobilka.

Ale ještě tady je druhá, že jeslti to má být v nějaké vazbě na auto_increment (=id záznamu), nemůžete to takhle počítat (kvůli smazaným záznamům), ale musíte ten sloupec brát přímo z databáze.
Slavo
Profil
Alphard:
Vdaka za odpoved.. :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: