Autor Zpráva
alan1133
Profil *
zdravím,nikde jsem nenašel článek,o tomhle tematu..
ani v knížce(mám 1001 tipu a triku od Jakuba Vrány..
Chtěl bych si to skusit přes db,ale nevím jak začít..
chtěl bych to následovně..
budu mít složku Theme
v který budou další složky s thematama..kde bude vlastně screen toho vzhledu,css,index,page,search a images
no,a třeba v root adresáři bude soubor kterej mě vyčte všechny temata z těch theme...a zobrazí se i screen těch themat..
tohle bych možná ještě dal..
$slozka = opendir("Themes/"); //otevření složky
$obrazek = readdir($slozka);//čtení složky
ale jak se udělá to ostatní?
mě by stačila možná jenom teorie,napsat bych to možná..."MOŽNÁ" svedl :D
díky moc za pomoc..:D
Alphard
Profil
Vzhled není nutná součást webu, takže bych informaci o vybranén vzhledu přenášel v cookies. Pak stačí podle vybraného vzhledu načíst příslušné css a obrázky, to lze udělat pomocí adresářů, např. href="/{$theme}/css/layout.css".
Proč máte nějaké soubory index apod. nevím. Jestli chcete měnit i html, musíte použít různé šablony, ale to je už extrém.
alan1133
Profil *
no,já bych chtěl právě měnit i html..jelikož třeba kdybych si chtěl dát horizontální menu,nebo vertikální,tak abych to nemusel měnit pořád..prostě aby si stačilo vytvořit nový vzhled..něco jak to má wordpress pokud si pamatujete..(nevím jak to má dnešní verze,ale ta stará to tak měla,že měla prostě složku theme,a v tom vlastně obrázky,css a pak soubor podle toho kde se jakoby nacházel...takže třeba pro vyhledávání měl jiný html,pro hlavní stránku měl jiný html,apod..


Doplnění: samozřejmě vzhled by mohl měnit jen přihlášený uživatel...
takže mě napadlo,že bych udělal soubor,třeba loader.php kterej by zkontroloval jestli je uživatel přihlášen,pokud by byl,tak by si načetl z jeho db jakej má přednastavenej vzhled...a pak jen něj dosadil...
a pokud by nebyl,tak bych dal defaultní vzhled...
ale jak udělat aby ty vzhledy nezávisely na složce?že by se to prostě bralo jako root adresář?..víte co myslím ne?prostě kdybych to takhle udělal,tak by to bylo vlastně www.neco.cz/theme/nejakyvzhled/index.php
jak by se to dalo udělat že by se vlastně ta složka theme a ta další jakoby odstranila?...
ten zbytek bych snad dal..to bych na to udělal funkce,na všechno možný,a pak jen do vzhledu dosazoval,třeba formulář,nebo menu apod..
alan1133
Profil *
no...dejme tomu,že jsem to jakoby vyřešil...
ale pořád mě tu zbývá jedna otázka..jak to narootovat aby to bylo jakoby na index.php...
jelikož takhle to mám jakoby v tomhle formátu www.neco.cz/theme/nejakyvzhled/index.php
jak udělat aby se root nastavil na www.neco.cz/index.php??
Beavis
Profil
alan1133:
Jak již psal Alphard, nalinkovat příslušný CSS soubor (href="/{$theme}/css/layout.css"), a pak v hlavním indexu třeba takto:
include 'themes/' . $theme . '/index.php';
 
alan1133
Profil *
nojo,ale stejně..tohle je naprd nápad..jelikož jak to bude v tom Theme/nejakaSlozka/
tak když budu odkazovat na style.css
tak když dám v rootovacím adresáři include na tohle..tak to bude brát jako že to css je v rootovacím adresáři,jak bys tohle ošefoval?že by ty linky pro ty css,obrázky apod neměnily ale zůstaly prostě pro ten danej adresář?...
Beavis
Profil
alan1133:
Chápu-li to dobře, mělo by stačit odkazovat (v hlavním indexu) na {$theme}/css/layout.css, ne?
alan1133
Profil *
nojo,jenže já v hlavním indexu mám jen include,hlavní vzledy mám právěže Themes/
Beavis
Profil
alan1133:
Asi Ti moc nerozumím. Pokud máš složku themes, kde máš další vzhledy, pak v hlavním indexu:
//css
<link rel="stylesheet" href="themes/{$theme}/css/layout.css" />
//layout
include 'themes/' . $theme . '/index.php';
alan1133
Profil *
nj,ale pořád tu je otázka s těma obrázkama v css..pořád se to bude brát jako že to je v rootovacím adresáři..:D
pořád to css bude brát jako že to je v /css/
takže obrázky bude brát taky v /images/
jenže já to mám v tomhle adresáři /Themes/něco/css,images....
o to mě jde..že to prostě nenačte ty obrázky tak,jak má
Beavis
Profil
alan1133:
themes/default/css/layout.css:
body {
background-image: url('../images/background.jpg');
}
By mělo fungovat, ne? (Načíst obrázek z themes/default/images/background.jpg.)
alan1133
Profil *
nenačte,jelikož jak chceš nacpat proměnný do css?:)
já ty složky nevím,mám to napsaný tak,že pokud vytvořím novou složku,tak se mě to automaticky tam přidá...
takže ty složky musím definovat pomocí proměn...neboli vlastně vyčtu z db kterej vzhled mám aktivní


to není nějaká funkce bo tak něco,která by vlastně rootovala samotnou tu stránku pro ten danej adresář?že bych dal do každýho vzhledu ten soubor?...nebo do indexu?
alan1133
Profil *
no,tak jsem to nakonec vyřešil..díky moc všem co mě poradily:)
už to 100% funguje..:)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: