Autor Zpráva
PHP_koule
Profil *
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jak můžu zjistit velikost obrázku v MB nebo KB, uloženého nebo odesílaného obrázku. Moc dík za radu.
panther
Profil
PHP_koule:
http://stackoverflow.com/questions/3805253/php-get-the-kb-size-of-an-image
PHP_koule
Profil *
U URL to jde, ale z odeslaného formuláře už ne. Dělám někde chybu?

$velikost=filesize($soubor_upload);
Keeehi
Profil
$velikost=filesize($_FILES["name_inputu"]["tmp_name"]);
PHP_koule
Profil *
Chtěl jsem se jen zeptat, jaký je rozdíl mezi:

$_FILES["name_inputu"]["name"] a $_FILES["name_inputu"]["tmp_name"]
Medvídek
Profil
PHP_koule:
http://www.php.net/manual/en/features.file-upload.post-method.php
Ugo
Profil
PHP_koule:
při nahrání se soubor uloží do tempu
$_FILES["name_inputu"]["tmp_name"] je jeho název v tempu, je to existující soubor
$_FILES["name_inputu"]["name"] je původní název souboru, neni to existující soubor, ale jenom jméno
PHP_koule
Profil *
Aha, kuuucíí a holkíííí. To je hustý. Ještě by mě jen zajímalo co znamená podtržítko v názvech: __URL__ , uvádí se i v DEFINE apod.


A existují nějaké návody, jak pracovat s tmp_name?
Keeehi
Profil
ad 1 http://php.net/manual/en/language.constants.predefined.php
ad 2 Nejčastější potíže s PHP (FAQ) » Upload souborů

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: