Autor Zpráva
zvanec
Profil
Dobrý den chtěl bych se zeptat zda se dá u fotogalerie Lightbox udělat přes php script, kterým by bylo možno uploadovat další fotografie tak aby se pak zobrazili v té galerii díky
jenikkozak
Profil
zvanec:
Ano, dá se to. Oba systémy (zobrazení snímků a nahrávání souborů na server) jsou na sobě nezávislé.
zvanec
Profil
A poradil by mi někdo prosím nějaký ten script?
Keeehi
Profil
Třeba uploadify.
zvanec
Profil
Díky mockrát :)
zvanec
Profil
Dobrý den tak sem použil Uploadify ale když udělám script zápis do DB podle návodu zde
http://www.youtube.com/watch?v=G1_m_TGdCMI tak mi to do DB stejně nezapíše nwm proč může mi prosím někdo poradit děkuji.
LaMMa
Profil
Počkááj, vytiahnem čarovnú guľu a kuknem čo na to vraví... Hmm 48. riadok v súbore vyvestime.php ti hádže chybu v tvare: "Buď sem dáš kód, ktorého sa to týka, alebo si pomôž sám..."
zvanec
Profil
prostě opsal sem kód podle toho videa vytvořil sem čistou kopii a uploadovat soubory to uploaduje dá to i do složky na webu ale do DB ne a ne to zapsat nenapíše žádnou chybu nic

soubor insert.php


// connect database
$dbc = mysql_connect("wm21.wedos.net", "xxx", "xxx");

// select database
mysql_select_db("xxx", $dbc);

if(isset($_POST)) {

    //echo $_POST['name'];
    $fileName = $_POST['name'];
    $time = time();
    
    mysql_query("INSERT INTO uploadify(filename, filedate) VALUES('$fileName', '$time')");
    $inserted_id = mysql_insert_id($dbc);
    
    if($inserted_id > 0) { // if success
        echo "uploaded file: " . $fileName;
    }
    
}
LaMMa
Profil
Skús riadok 13 nahradiť týmto:
$query = "INSERT INTO uploadify(filename, filedate) VALUES('$fileName', '$time')";
echo $query;
mysql_query($query) or die(mysql_error());

Buď ti vypíše chybu, alebo zistíš, že v premenných nemáš čo si chcel.
zvanec
Profil
Jo díky už sem to rozchodil ale chtěl bych se zeptat jestli neexistuje nějaký script, který by mi upravil velikost fotky po nahrátí na určité rozměry nevěděl by někdo o něčem? děkuji
mumra
Profil
Ano věděl. Používám - pro své účely naprosto dostatečně - http://www.jarrodoberto.com/articles/2011/09/image-resizing-made-easy-with-php.
Popřípadě, takových skriptů se dá najít na netu veliká spousta.
zvanec
Profil
Moc děkuji ;)
abecedy
Profil *
Dobrý den,

omlouvám se za obnovení tématu, nýbrž souvisí s mým problémem.

vytvořil jsem si uploader přes uploadify i se zápisem do databáze.

v souboru nahratobrazek.php mám

....
....

$('#file_upload').uploadify({
    'uploader'   : './uploadify/uploadify.swf',
    'script'     : 'nahraj_nabidka.php',
    'folder'     : 'uploads/',
    'buttonText' : 'Vyberte soubor/y',
    'auto'       : false,
    'multi'      : true, 
    'queueSizeLimit' : 20,
    'onQueueFull': function(event, queueSizeLimit) {
    alert("Lze nahrat pouze " + queueSizeLimit + " soubory/u.");
    return false;
    }   
      
});

....
....

v souboru nahraj_nabidka.php

mám více méně stejně jako v příspěvku #8 akorát mám
mysql_query("INSERT INTO obrazky(img, id_nabidky, poradi) VALUES('$name', '".$row['id']."','1')");

problém je ten, že ".$row['id']." neexistuje, protože je v souboru nahratobrazek.php a ne v nahraj_nabidka.php

ještě dodám, že pro nahrávání obrázku mám adresu nějak takto http://mujweb.cz/admin/index.php?strana=nahratobrazek&add=9

&add=9 znamená do jaký id_nabidky(=".$row['id'].") se má zařadit

lze to nějak vyřešit?
abecedy
Profil *
myslím, že by stačilo přidat do javascriptu ěnco jako
'script'     : 'nahraj_nabidka.php&add=".$row['id']."',

bohužel nevim jak tento php kod zapsat do javascriptu....
abecedy
Profil *
opravdu nikdo nevíte co stím?
abecedy
Profil *
už jsem to vyřešil, děkuji za pomoc

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: