Autor Zpráva
martinpechy
Profil
Dobry den,

jsem zacatecnik a chci vytvorit emailovy formular ktery pobezi na phpmaileru. Kdyz si vytvorim zaklad tady ten :
<?php

require("class.phpmailer.php"); // voláme súbor

$mail = new PHPMailer(); //instancia PHPMaileru

$mail->From = "adsence@google.com"; //moja adresa
$mail->FromName = "Google Company"; //moje meno

$mail->AddAddress("mojmail@gmail.com"); //Vas mail

$mail->WordWrap = 50;                                 // po 50 znaku slova rozdel slovo
$mail->IsHTML(true);

$mail->Subject = "Vyhrali ste!";
$mail->Body    = "Vyhrali ste v súťaži od Google AdSence 5,000,000.00$ za úspešný test!";
$mail->AltBody = "Používate chabého klienta, takže nevyhrávate ani len link na poriadneho!";

if(!$mail->Send())
{
   echo "Správa nebola zaslaná. <p>";
   echo "Nastala chyba: " . $mail->ErrorInfo;
   exit;
}

echo "Správa úspešne zaslaná";
?>

tak mi to normalne funguje a vse je ok. Ale kdyz si vytvorim formular :
<body>
<FORM ACTION="index.php" METHOD="post" ENCTYPE="application/x-www-form-urlencoded">
Odesílatel: <INPUT TYPE="text" NAME="odesilatel" VALUE="" SIZE=50 MAXLENGTH=50><BR>
Jmeno odesilatele: <INPUT TYPE="text" NAME="jmenoodesilatele" VALUE="" SIZE=50 MAXLENGTH=50><BR>
Příjemce: <INPUT TYPE="text" NAME="prijemce" VALUE="" SIZE=50 MAXLENGTH=50><BR>
Predmet: <INPUT TYPE="text" NAME="predmet" VALUE="" SIZE=50 MAXLENGTH=50><BR>
Text:<BR><TEXTAREA NAME="dopis" COLS="50" ROWS="10"></TEXTAREA><BR>
<INPUT TYPE="submit" NAME="akce" VALUE="Odeslat"><BR>
</FORM>
</body>
a pro nej soubor index.php kde misto hodnot primi vepsanych vlozim aby to vytahnulo hodnoty z formulare:
<?php

require("class.phpmailer.php"); // voláme súbor

$mail = new PHPMailer(); //instancia PHPMaileru

$mail->From = $_POST['odesilatel']; //odesilatel
$mail->FromName = $_POST['jmenoodesilatele']; //jmeno odesilatele

$mail->AddAddress ($_POST['prijemce']); //prijemce

$mail->WordWrap = 50;                                 // po 50 znaku slova rozdel slovo
$mail->IsHTML(true);

$mail->Subject = $_POST['predmet'];
$mail->Body    = $_POST['dopis'];

if ($akce == "Odeslat")
    $mail->Send()
    
    else
{
   echo "Správa nebola zaslaná. <p>";
   echo "Nastala chyba: " . $mail->ErrorInfo;
   exit;
}






?>
tak uz mi to emaily neposila. Menil jsem jen ty zadane hodnoty a dalsi vec je ze nevim jak presne udelat tu konecnou podminku aby kdyz se zmackne odeslat tak to proste fungovalo.

Moc vam dekuji za odpoved, jsem opravdu pouhy zacatecnik a chtel bych to vyresit.
Alphard
Profil
if (!empty($_POST['akce']))
{
// sem dejte vše od $mail = new PHPMailer();
}
martinpechy
Profil
Alphard:
Dekuji za odpoved,

dal jsem tam tedy tento kod:
if (!empty($_POST['akce']))
{
$mail = new PHPMailer(); //instancia PHPMaileru

$mail->From = $_POST['odesilatel']; //odesilatel
$mail->FromName = $_POST['jmenoodesilatele']; //jmeno odesilatele

$mail->AddAddress ($_POST['prijemce']); //prijemce

$mail->WordWrap = 50;                                 // po 50 znaku slova rozdel slovo
$mail->IsHTML(true);

$mail->Subject = $_POST['predmet'];
$mail->Body    = $_POST['dopis'];
}

a porad mi nic nechodi:(
Alphard
Profil
Nevidím tam send(). Doufám, že require na začátku jste zachoval.
martinpechy
Profil
Alphard:
sem hlupak:D moc Vam dekuju! uz to jede jak ma

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: