Autor Zpráva
Dog
Profil
Mám RSS kanál. Chtěl bych na webu generovat prvních pět položek. Z <title> udělat anchor text, z <link> adresu odkazu, pak zalomit řádek a description vypsat jako text. Potom nechat řádek prázdný a udělat z <title> další položky další anchor text...

Dodám, že sám PHP absolutně neumím. Pomůžete mi někdo? :)
blaaablaaa
Profil
Máš dvě možnosti:
1. upravit si např. tento skript (nic složitého)
2. zadat úkol v sekci Práce a zakázky
Dog
Profil
PHP neumím, ale dá se v tom trochu vyznat, takže jsem skript upravil takto:

<?php
$xml=simplexml_load_file($root."aktualizace.rss");
$index = 1;

foreach ($xml->channel->item as $item){
if($index > 5){ break; }
$index++;
$link = $item->link;
$title = $item->title;
$desc =$item->description;

echo "<a href=\"".$link."\">".$title."</a>";
echo "<br />".$desc."<br /><br />";
}

?>

... a umístil ho na testovací stránku http://dickson.clanweb.eu/aktualizace.php

1) Nesmazal jsem ze skriptu něco důležitého, co by pak mohlo dělat problémy?
2) I když jsem v hlavičce nastavil <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250" />, kódování pořád nefunguje a PHP generuje nepěkné znaky jako "testovacĂ­ poloĹľka". Co s tím?
Joker
Profil
Dog:
Co s tím?
Nastavit kódování na stejné jako mají vstupní data. Tipnul bych UTF-8.
Dog
Profil
V RSS je napsáno <?xml version="1.0" encoding="windows-1250"?>

Na stránce je napsáno <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250" />


Nové zjištění:

Když kódování v hlavičce nastavím na UTF-8, problém je opravdu vyřešen. Jenže má hlavní stránka by v UTF-8 zobrazovala nesmyslné soubory. Proto to potřebuji naopak: aby skript fungoval v windows-1250
Joker
Profil
Dog:
Podle komentářů v manuálu to vypadá, že SimpleXML ukládá řetězce vždycky v UTF-8, i když vstupní XML je v jiném kódování.
Takže pokud je Windows-1250 nutné, asi leda pomocí iconv to zkonvertovat.
Dog
Profil
Tohle je na mě moc složité :O

Řešil bych tedy spíš: proč se mé stránky nedokáží zobrazovat v UTF-8, resp. místo háčků a čárek zobrazují symbol "�"? Jejich adresa je http://dickson.clanweb.eu/ (zatím bez designu)

Nebo dá se určitému kousku dokumentu nastavit jiné kódování než zbytku?
blaaablaaa
Profil
Dog:
Samotny soubor, posilana hlavicka i html meta tag by mely byt ve stejnem kodovani. Hledej tady ve foru, resilo se to tu nescetnekrat.
Dog
Profil
Podle návodu, který jsem našel, jsem si stáhl PSpad, změnil v něm kódování, přepsal hlavičku na UTF-8 a vše už funguje, jak má, můžete se podívat: http://dickson.clanweb.eu/ :)

Vadí, že hlavní stránka je v UTF-8 a všechny ostatní ve windows-1450?
Alphard
Profil
Dog:
Vadí, že hlavní stránka je v UTF-8 a všechny ostatní ve windows-1450?
Už jsem chtěl psát, že 1450 je praštěné, ale koukám, že tam máte 1250.

Webu to nevadí, ale abyste při editaci neudělal chybu špatným nastavením editoru a něco nerozbil, pořád s tím budou problémy.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0