Autor Zpráva
lowQwality
Profil
Zdravím
Potřeboval bych poradit ohledně problémů který mi drtí hlavu už dobrých par hodin

Mam odkaz na soubor v php
<?php include ("text/text_1.txt"); ?>
A potrebuju aby kdys kliknu na tlacitko

<a href="#" style="position:absolute;background-color:black;width:300px;height:40px;opacity:0.75;box-shadow:gray 4px 6px 20px;border-radius:5px;text-align:center;color:rgb(250,250,250);font-size:20px;font-family:Trebuchet MS">
<span style="position:relative;top:5px">
tlacitko
</span>

Tak se
<?php include ("text/text_1.txt"); ?>
Změní na
<?php include ("text/text_2.txt"); ?>
A kdyby to bylo Možné tak by bylo super kdyby to vlastně to číslo měnilo pricitanim aby kdys na to kliknu podruhé tak tam bude zase text_3.text

A kdyby to neslo jestli Vas prosím napadá jiné řešení
Doumam nad tím opravdu pěkných par hodin a prakticky jsem se nepohnul dekuji

Moderátor Chamurappi: Na první pohled nevidím, jak se dotaz týká JavaScriptu, připadá mi to spíš jako potíž s PHP, přesouvám…
Keeehi
Profil
<?php
$stranka = isset($_GET["stranka"])? (int)$_GET["stranka"] : 1;
if($stranka < 1)
    $stranka = 1;

include ("text/text_$stranka.txt");
?>
<a href="?stranka=<?php echo $stranka+1;?>" style="position:absolute;background-color:black;width:300px;height:40px;opacity:0.75;box-shadow:gray 4px 6px 20px;border-radius:5px;text-align:center;color:rgb(250,250,250);font-size:20px;font-family:Trebuchet MS"> 
    <span style="position:relative;top:5px"> 
        tlacitko 
    </span>
</a>
lowQwality
Profil
a kdybych to mel 3x
<div class="cls">
<?php
$stranka = isset($_GET["stranka"])? (int)$_GET["stranka"] : 1;
if($stranka < 1)
    $stranka = 1;
 
include ("text/text_$stranka.txt");
?></div>

<div class="cls">

<?php
$stranka = isset($_GET["stranka"])? (int)$_GET["stranka"] : 1;
if($stranka < 1)
    $stranka = 1;
 
include ("text/text_$stranka.txt");
?>
</div>

<div class="cls">

<?php
$stranka = isset($_GET["stranka"])? (int)$_GET["stranka"] : 1;
if($stranka < 1)
    $stranka = 1;
 
include ("text/text_$stranka.txt");
?>
</div>
a kdyby v kazdem mel byt jiny text
a obracene
text_4
text_5
text_6

a po kliknuti se kazdemu odecte tri
tak at po kliknuti je to takhle
text_1
text_2
text_3

a jeste kdys klinu na dalsi tlacitko (uplne jine treba <a href="#" onclick=neco>tlacitko2</a>) tak se tem
text_4
text_5
text_6
pricte jedna

PS: omlouvám se za komplikace ale uvědomil jsem si ze to musim udelat trochu jinak
Keeehi
Profil
<?php
$stranka = isset($_GET["stranka"])? (int)$_GET["stranka"] : 1;
if($stranka < 1)
    $stranka = 1;
?>

<a href="?stranka=<?php echo $stranka-3;?>" style="position:absolute;background-color:black;width:300px;height:40px;opacity:0.75;box-shadow:gray 4px 6px 20px;border-radius:5px;text-align:center;color:rgb(250,250,250);font-size:20px;font-family:Trebuchet MS"> 
    <span style="position:relative;top:5px"> 
        tlacitko 
    </span>
</a>

<div class="cls"><?php include ("text/text_".($stranka++).".txt");?></div>
<div class="cls"><?php include ("text/text_".($stranka++).".txt");?></div>
<div class="cls"><?php include ("text/text_".($stranka++).".txt");?></div>

PS. lepší bude, když funkci include() vyměníte za readfile()
lowQwality
Profil
Já to nechápu
Jak to ze kdys jsou vsechnc tři elementy stejne
Tak Kazdy zobrazuje něco jiného
<div class="cls"><?php include ("text/text_".($stranka++).".txt");?></div>
<div class="cls"><?php include ("text/text_".($stranka++).".txt");?></div>
<div class="cls"><?php include ("text/text_".($stranka++).".txt");?></div>
Jo Kazdy tahá jiný dokument
Ale vše hy tri Maji jenom ++ ale i presto stáhnou po jiném dokumentu tomu nerozumím
Mohl by jste mi to prosim vysvětlit ? :-)

Chtěl jsem to tis Sam skusit to udělat tak aby to začínalo na dokumentech číslo x , x-1 , x-2
Kde x je neznámá kterou tahám z dokumetu něco.txt

Ale jsem z toho jelen :-)
abc
Profil
lowQwality:
Ahoj,
$stranka++ = $stranka + 1
Tzn. v každém dalším odkazu se přičte 1
lowQwality
Profil
Proc mi tohle nefunguje tak jak jsem popsal vyse ?

<?php
$x = include ("neco.txt");
$stranka = isset($_GET["stranka"])? (int)$_GET["stranka"] : 1;
if($stranka < 1)
$stranka = 1;
?>

<div class="cls"><?php include ("text/text_".($stranka+1+$x-2).".txt");?></div>
<div class="cls"><?php include ("text/text_".($stranka+1+$x-1).".txt");?></div>
<div class="cls"><?php include ("text/text_".($stranka+1+$x).".txt");?></div>

<a href="?stranka=<?php echo $stranka-3;?>" >
tlacitko1
</a>
abc
Profil
lowQwality:
Co je v neco.txt?
lowQwality
Profil
6
(Jakoby číslo posledního dokumentu takže jich je celkem 6 potrebuju at se zobrazí Poslední tri (6,5,4) a po kliknutí předchozí tři (1,2,3)
To x musi byt proměna protože kdys pak pomoci jiného formuláře přidám další dokument číslo 7 tak se do dokumentu napíše číslo 7
takze se musí ve výchozím stavu zobrazit zase Poslední tří čili 7,6,5 )


Ale jaksi si uvedomuju ze porad Nevím jestli to půjde :p
Umi php vyvorit novy dokument ?
Darker
Profil
file_put_contents("nazev.pripona","obsah");
Keeehi
Profil
$x = include ("neco.txt");
To je naprostý nesmysl. takhle se obsah souboru nečte. Správně je třeba:
$x = file_get_contents("neco.txt");

<?php
$pocetNaStrance = 3;
$x = file_get_contents("neco.txt");
$stranka = isset($_GET["stranka"])? (int)$_GET["stranka"] : $x - $pocetNaStrance + 1;
if($stranka + $pocetNaStrance < 2 || $stranka > $x - $pocetNaStrance + 1)
    $stranka = $x - $pocetNaStrance + 1;
?>
 
<a href="?stranka=<?php echo $stranka-$pocetNaStrance;?>" style="position:absolute;background-color:black;width:300px;height:40px;opacity:0.75;box-shadow:gray 4px 6px 20px;border-radius:5px;text-align:center;color:rgb(250,250,250);font-size:20px;font-family:Trebuchet MS"> 
    <span style="position:relative;top:5px"> 
        tlacitko 
    </span>
</a>
 
<div class="cls">
<?php
for ( $i=0 ; $i < $pocetNaStrance ; $i++ ) {
    if ( $stranka - $pocetNaStrance + $i > 0) {
        echo "<div class=\"cls\">";
        readfile("text/text_".($stranka - $pocetNaStrance + $i).".txt");
        echo "</div>";
    }
}
lowQwality
Profil
Nefunguje to na webzdarma to Pise :
Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /3w/xf.cz/d/delmark/index.php on line 24
Keeehi
Profil
lowQwality:
Na 2. řádku mi vypadl středník.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: