Autor Zpráva
PvvS
Profil *
Potřebuji hodnotám v array získaným z mysql_select přiřadit textovou hodnotu :
formát pole je takovýto:
stav dilny
0 8
1 8
2 7
3 7
4 7
5 7
6 6

A potreboval bych priradit hodnotam ve sloupci stav textovy popis a zobrazit ho s cislem ve sloupci dilny.


while($pole = mysql_fetch_array($info)){
$pole[0]="xx";
$pole[1]="xx";
$pole[2]="xx";
$pole[3]="xx";
$pole[4]="xx";
$pole[5]="xx";
$pole[6]="xx";
//reset($pole);
while(list($dilny, $stav) = each($pole)){
echo ($dilny." - ".$stav."<br>");
}}

Zkousim to takto, ale nekde delam chybu a vypise mi po pouze opakovane to stejny.
Keeehi
Profil
A co takhle?
while ( list($dilny, $stav) = mysql_fetch_array($info) ) {
    echo "$dilny - $stav<br>\n";
}
PvvS
Profil *
CAstecne to pomohlo . Sice to ted vypise pouze jednou, ale poskodi to hodnoty , tedy presneji odstraniu prvni radek, a nezameni cislo za text.

1 - 8
2 - 7
3 - 7
4 - 7
5 - 7
6 - 6
Keeehi
Profil
PvvS:
První hodnotu to nemůže odstranit. Někde máš chybu ty (smazal jsi to v databázi, někde předtím jsi zapomněl mysql_fetch_* nebo něco podobného)
Jestli chceš stav zaměnit za xx, tak si to přece nahraď v tom echu.
echo "$dilny - xx<br>\n";
PvvS
Profil *
Aha, tady doslo k drobnymu nedorozumneni. Ja potrebu za ty cisla od 0-6 dostadit textovou hodnotu, ale az kazdy cislo jinou.
Keeehi
Profil
Tak potom:
$prekladovaTabulka = array ( 0 => "nějaká hodnota", 1 => "jiná hodnota", 2 => "hodnota 2", 3 => "hodnota 3", 4 => "hodnota 4", 5 => "hodnota 5", 6 => "hodnota 6");
while ( list($dilny, $stav) = mysql_fetch_array($info) ) {
    echo "$prekladovaTabulka[$dilny] - $stav<br>\n";
}

V tomto případě, by ta "tabulka" šle zapsat jednodušeji, ale to jen proto, že jsou v ní hodnoty popořadě, bez mezer a začíná to nulou.
$prekladovaTabulka = array ("nějaká hodnota", "jiná hodnota", "hodnota 2", "hodnota 3", "hodnota 4", "hodnota 5", "hodnota 6");
Kdyby to bylo popořadě bez mezer a mělo to začínat třeba 8, zapsalo by se to:
$prekladovaTabulka = array ( 8 => "nějaká hodnota", "jiná hodnota", "hodnota 10", "hodnota 11", "hodnota 12", "hodnota 13", "hodnota 14");
Pokud by to byl ale děrovaný seznam, muselo by se to zapsat tak, jako na začátku.
PvvS
Profil *
Diky moc . Ted uz to dela co ma.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0