Autor Zpráva
Idea
Profil *
Zdravim, resizer mi na localhostu pracoval bezchybně ale po umístění na server přestalo fungovat zmenšování fotek..
Skript proběhne bez chyb ale prostě originál se nezmenší..nevím už co stím.. poradíte někdo? :)
$soubor_name = ($_FILES["obrazek"]["name"]);
$soubor = ($_FILES["obrazek"]["tmp_name"]);
echo "$soubor_name.....".$_POST['album']."....";
if ($soubor_name!="" or $popis!="")
{
    if (move_uploaded_file($soubor, "./galery/".$_POST['album']."/orig/$soubor_name"))
        {
        chmod ("./galery/test/$soubor_name", 0646);
$newwidth = 240;
$newheight = 240;
$cesta = "./galery/".$_POST['album']."/orig/$soubor_name";
// Load
$thumb = imagecreatetruecolor($newwidth, $newheight);
$source = imagecreatefromjpeg($cesta);

// Resize
imagecopyresized($thumb, $source, 0, 0, 0, 0, $newwidth, $newheight, $width, $height);

// Output
imagejpeg($thumb, "galery/".$_POST['album']."/small",9);
require "admin/inc/db_conn.php";
$ins = mysql_query("INSERT INTO galerie_fotky(`album`,`nazev`,`popis`) VALUES('".$_POST['album']."','$soubor_name','".$_POST['popis']."')") or die(mysql_error()); 
if($ins){
echo "<div style='color: green;font-size: 20px;'>Fotografie byla úspěšně nahrána na server!</div>";
}else{
        echo "<div style='color:red;font-size: 20px;'>Nahrávání fotografie selhalo(SQL)!!</div>";
}
        }
    else
        {
        echo "<div style='color:red;font-size: 20px;'>Nahrávání fotografie selhalo(UPLOAD)!!</div>";
        }
        }else{
       echo "<div style='color:red;font-size: 20px;'>Nebyly vyplněny povinné údaje!</div>";
        }
Keeehi
Profil
Na 4. řádku by mělo být logicky and a ne or.
Na 8. řádku měníte práva nejspíše neexistujícímu souboru.
Proměnné $width a $height nejsou nikde definované.
Dotaz do databáze je náchylný k SQL injection.

Hlavní problém, proč se neukládají zmenšeniny, je bod 3.
To, že script proběhne bez chyb je dáno nastavením servru. Chyby tam jsou, jen je server nevypisuje.
// zapnutí zobrazování chyb
ini_set('display_errors','On'); 
error_reporting(E_ALL);

Jinak se divím, že vám to na localhostu vůbec fungovalo.
Idea
Profil *
V celku rychlá reakce ..
1.SQL ladím
2.Zapoměl jsem změnit :)
3.$width a $height mám definované:
$newwidth = 240;
$newheight = 240;
Napadá mě jestly to neovlivňují práva toho obrázku ale to je asi blbost že?
Keeehi
Profil
Práva to toho mají vždy co mluvit. Obzvlášť, pokud ten script nemá dostatečná práva k zápisu do složky. To by klidně mohl být zdroj problémů, jelikož server poběží nejspíše na linuxu, kdežto doma testuješ nejspíše na windows, který práva "zas až tak neřeší".
Idea
Profil *
Chyba nalezena! ;)
mkdir nepřiřazoval práva 0777 ale 0755 :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: