Autor Zpráva
michal.fiurasek
Profil
Zdravím ... potřeboval jsem stránkování výpisů z adresáře, konkrétně obrázků. Našel jsem tohle PHP - stránkování ze složky, ale vypíše to jenom počet stránek a všechny obrázky ... poradíte, kde mám chybu?
require 'function.php';
        define ('COLS', 5);
        define ('ROWS', 10);
        
        $dir = '/var/www/f4ki_gallery/img/large/'.$year.'/'.$folder.'/';
        $content = scandir($dir);
        
        slide($dir);
        define ('ALL',NUM);
        
        $od = (isset($_GET['od']) && $_GET['od'] < ALL) ? $_GET['od'] : 0;
 
        for($y = $od; $y < $od + ROWS && $y < ALL; $y++) {

            $i=0;
            foreach ($content as $file) {
                if (!is_dir($file)) {
                    if ($i%COLS == 0) {
                        echo '<tr>';
                    }
                    echo '<td><a href="../img/large/'.$year.'/'.$folder.'/'.$file.'" title="'.$folder.' - '.$file.'" alt="'.$folder.' - '.$file.'"><img src="../img/small/'.$year.'/'.$folder.'/'.$file.'" /></a></td>';
                    if ($i%COLS == COLS-1) {
                        echo '</tr>';
                    }
                    $i++;
                }
            }
 
            if ($i != COLS-1) {
                while ($i++ % COLS != 0) {
                    echo '';
                }
                echo '</tr>';
            }
        }
        for($y = 0; $y < ALL; $y += ROWS)
            echo '<a href="?od=' . $y . '">' . ($y / ROWS + 1) . '</a> | ';
Alphard
Profil
Vypisují se nějaké chyby? Konstanta ALL se definuje pomocí NUM, ale to nevím, kde se bere.
Samotný výpis je zřejmě také chybný, ve for, který má asi procházet řádky se iteruje $y. Ta se ale pak již nepoužívá a foreach prochází všechny soubory vždy od začátku.
Je problém ještě aktuální?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: