Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
PHP_koule Profil * |
#1 · Zasláno: 18. 7. 2012, 11:52:28
Ahoj, chtěl jsem se jen zeptat, zda existuje nějaké pravidlo (norma), která říká, jak dělat strukturu PHP kódu? Zdá se mi celkem problém dělat tisíce tabulátorů a backspacesů, i když editor podřadí entrem správně. Pokud mám dělat nějakou strukturu, tak bych si chtěl být jistý, že jí dělám opravdu správně (když už musím vkládat ty tabulátory).
|
||
Tori Profil |
#2 · Zasláno: 18. 7. 2012, 12:00:51
Koukněte např. na odkazy v tomto příspěvku a vyberte si něco, co vám vyhovuje: Učebnice PHP: Coding standards. Pokud píšete kód jen pro sebe a není to žádná samostatná knihovna (na které by později mohli spolupracovat další lidi), je to IMHO jedno, který standard si vyberete. Jen je potřeba ho důsledně dodržovat.
|
||
Joker Profil |
#3 · Zasláno: 18. 7. 2012, 12:01:39
PHP_koule:
Říká se tomu coding standards a mohou se lišit v závislosti na firmě nebo projektu. Docela rozsáhlou debatu na to téma jsme vedli v souvislosti s PHP učebnicí. Příspěvek #16 v daném vlákně se odkazuje na existující coding standards velkých projektů, což by mohlo být užitečné. K vláknu z učebnice ještě poznamenám, že ty navrhované coding standards pro učebnici obsahují určitá specifika související s tím že jde o učebnici a reálný projekt by měl trochu odlišná pravidla (zejména bych doporučil odsazovat tabulátory a ne mezerami). |
||
Marek88 Profil |
PHP_koule:
Já například používám jako editor Netbeans (je zdarma a multiplatformní). Ten umí sám správně zformátovat kód. Nejen že kód správně odsadí, ale přidá například mezery mezi znaky =+-/* atd. nebo závorky u if a else hodí na správný řádek a podobně. Všechna pravidla si můžete libovolně nastavit (ale myslím, že ve výchozím stavu je to dobré). Podobně umí zformátovat i JS, ale tam to ještě není 100%, doufám, že se to časem zlepší...
Hlavní výhoda je v tom, že ať váš kód vypadá jakkoli, tak stačí jeden stisk klávesové zkratky a celý soubor vypadá podle vašich představ. PS: Funkci automatického zformátování kódu budou mít i jiné pokročilé editory, ale s těmi já nemám zkušenosti. |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0