Autor Zpráva
crooner
Profil *
Zdravím Vám, tak a má tu zase problém, se kterým si momentálně nevím rady. S php si stále moc nevím rady. Na webu mám jednoduchou galerii, kterou se pokouším rozvíjet. Ale momentálně řeším problém kdy v automatickém výpisu fotografií, nejdříve vypisuji div, který by měl reagovat na formát fotek a jemu později přiřadím další vlastnosti (aby to do stránek zapadlo). Jenže div mi žádným způsobem nejde stylovat. Zobrazuje se pouze v dolní části obrázku zcela nesmyslně. Nicméně zde můžete kouknout. Ale myslím, že ve stylopisu chyba nebude, jde o kod php. Nebo jde to vůbec řešit? Aby se nadřazený prvek choval dle vnořeného?
Zde je kod galerie:
<?
$slozka = "./galerie/"; //zvolíme složku ze které chceme vypsat soubory
$nahled = "nahledy"; //název složky pro miniatury
$vypis = opendir($slozka); //otevře složku
$celkem = '0'; //začátek počtu fotek
while (false!==($file = readdir($vypis))) //načtou se soubory
{ 
    if($file!="."&&$file!=".."&&!is_dir($file)&&$file!=$nahled) //preohledáme složku...
    { 
     $celkem++; //...sečtem počet fotek...

     if (file_exists($slozka.$nahled.'/'.$file))
            { //pokud existuje náhled tak ho zobrazíme...
                echo "<div class=\"galeriestyl\"><a class=\"galeriestyl\" rel=\"lightbox[tattoo]\" href=\"galerie/".$file."\" alt=\"\"><img class=\"galeriestyl\" src=\"galerie/nahledy/".$file."\" alt=\"".$file."\"/></a></div>\n";
            }//pokud neexistuje tak ho vytvoříme...
                else echo "<div class=\"galeriestyl\" id=\"".$file."\"><a class=\"galeriestyl\" rel=\"lightbox[tattoo]\" href=\"galerie/".$file."\" alt=\"\"><img class=\"galeriestyl\" src=\"./html/thumb.php?nazev=".$file."\" alt=\"".$file."\" /></a></div>\n";
     } 
}     echo '<br>Celkem fotek v galerii: '.$celkem; // vypíšeme počet fotek v halerii...
closedir($vypis); //zavřeme složku
?>



Ještě přidávám stylopis, kde je vidět, že div nereaguje ani na pevný rozměr.
div.galeriestyl {
width: 150px;
height: 150px;
text-decoration: none;
    display: inline;
    background-color: rgb(204,153,0);
    border: none;
    margin: 5px 5px 5px 5px;   
    }
    
a.galeriestyl {
        text-decoration: none;
          
          }
img.galeriestyl {
        border: none;
                 
          } 
ShiraNai7
Profil
Nastavuješ tomu divu display: inline;, takže se chová celkem logicky. Zkus mu dát display: inline-block;
crooner
Profil *
ShiraNai7:
No já jsem blb, to je jasný, už to běží krásně, díky moc. Nu ještě se mám hold hooodně co učit.
ShiraNai7
Profil
crooner:
Jen pozor na IE7.. tam inline-block nefunguje ideálně. Pro tento prohlížeč by mělo stačit přidat:
*display: inline; /* ie7 hack */
crooner
Profil *
ok díky, zkusím, jinak jsem poladil zobrazování a hned to vypadá lépe. co myslíte? web

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: