Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
spartan13 Profil |
#1 · Zasláno: 22. 7. 2012, 13:08:38
Dobrý den,
mám problém s Netbeans, který nedokáže rozpoznat o jaký objekt se jedná. Jedná se o situaci, kdy volám funkci objektu a vracím pole jiných objektů. např. fce: public function volam($prom){ $return = NULL; // zde nějaký kód, po kterém když se splní podmínka tak se přidá do pole $return nějaký objekt např. $return[] = new Neco(...); return $return; } ovšem když si tuto funkci zavolám, a ověřím, jestli pole není prázdné Netbeans mi nenabízí metody předaného objektu, kvůli tomu že neví, jestli není NULL a tím pádem to není daný objekt. Pokud tam funkci bez té nápovědy napíšu, tak funkce samozřejmě fungují. |
||
joe Profil |
#2 · Zasláno: 22. 7. 2012, 18:08:02
Funguje to na základě dobře dokumentovaného kódu, takže pokud budeš psát správně PHPDoc, Netbeans budou "správně" napovídat.
/** * Moje funkce dělá to a to * @param typ $prom * @return typToho, co se vrací // napriklad @return \Package\MyObject */ public function volam($prom){ $return = NULL; // zde nějaký kód, po kterém když se splní podmínka tak se přidá do pole $return nějaký objekt např. $return[] = new Neco(...); return $return; } |
||
spartan13 Profil |
#3 · Zasláno: 22. 7. 2012, 20:35:12
joe:
díky moc za vysvětlení! |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0