Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
artorie Profil |
Ve svém scriptu vypisuji obsah session, a dám uživateli možnost i smazat některé hodnoty.
když ale použiji $_SESSION['kosik']['0'] = ""; tak se mi proměnná stejně do tabulky vypíše, ale prázdná. Jak mám proměnnou trvale smazat, aby už neexistovala bez session_unregister, které je prý zastaralé.
|
||
panther Profil |
artorie:
session_destroy, prip. se da pouzit $_SESSION = array() .
Nepozornost pri cteni, maze veskere polozky v session. |
||
Joker Profil |
#3 · Zasláno: 24. 7. 2012, 15:05:20
Ad panther, to ovšem zruší všechny hodnoty v session.
Jenom tu jednu položku uvnitř $_SESSION['kosik'] lze zrušit pomocí unset, tedy: unset($_SESSION['kosik']['0']); |
||
artorie Profil |
díky za řešení.
teď mám ale jinou otázku. mám pole $_SESSION['kosik'] $_SESSION['kosik']['0'] = 1 $_SESSION['kosik']['1'] = 1 $_SESSION['kosik']['2'] = 3 foreach($_SESSION['kosik'] as $vypis) myslím tím, že když mám proměnnou $_SESSION['kosik']['1'] tak potřebuji vypsat 1
nevíte, jak na to? |
||
Keeehi Profil |
#5 · Zasláno: 24. 7. 2012, 15:15:04
foreach($_SESSION['kosik'] as $key => $vypis) |
||
artorie Profil |
jo, ale já nemusím mít všechny čísla obsazené. můžu mít třeba.
$_SESSION['kosik']['0'] $_SESSION['kosik']['3'] Moderátor Majkl578: Vkládej prosím kódy mezi značky [>pre] a [>/pre] (stačí kliknout na
![]() |
||
Keeehi Profil |
artorie:
Konstrukci foreach to vůbec nevadí. Možná za to může nepochopení toho co se s proměnnou $key vlastně děje. Toto už by snad mohlo výt jasnější.
foreach($_SESSION['kosik'] as $key => $vypis) echo "Klíč položky: $key, Položka: $vypis"; |
||
artorie Profil |
#8 · Zasláno: 24. 7. 2012, 15:34:45
diky už to funguje
|
||
panther Profil |
#9 · Zasláno: 24. 7. 2012, 15:34:49
Joker:
„to ovšem zruší všechny hodnoty v session.“ aha, omlouvam se. Cetl jsem nadpis vlakna, samotny prispevek pak uz jen letmo, dost nepozorne. |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0