Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
ProbablyYes Profil |
#1 · Zasláno: 25. 7. 2012, 16:18:40
Dobrý den,
snažím se najít skrz Google nějaký návod, ale moc zdárné to není . Většina z nich bud nefunguje, nebo jsou příliš složité . O co mi jde ? Připojit se na VPS pomocí SSH skrz php script a následně zadat příkaz . Pokud někdo máte/znáte nějaký jednoduchý způsob jak tohoto docílit, budu rád, pokud se podělíte . Potřebuji trochu postrčit, snad budu schopen zbytek potřebných informací dohledat . Děkuji za každou odezvu, popostrčení . |
||
Keeehi Profil |
#2 · Zasláno: 25. 7. 2012, 16:39:49
http://php.net/manual/en/book.ssh2.php
Jinak taky by mělo jít využít funkce exec a podobných, v které spustí zadaný příklad. |
||
ProbablyYes Profil |
Dobrý den,
děkuji za popostrčení, avšak nedaří se mi script zprovoznit . Chybová hláška je : Call to undefined function ssh2_connect() Používám - $connection = ssh2_connect('IP VPS serveru', 22); ssh2_auth_password($connection, 'ID', 'heslo'); $pokus="Zadavany prikaz"; ssh2_exec($connection, $pokus); Děkuji |
||
whoami.cz Profil * |
#4 · Zasláno: 27. 7. 2012, 02:49:16
www.php.net/manual/en/ssh2.installation.php
Pokud to není tvůj server tak jedině jinak.. přes něakou hotovou class.. |
||
ProbablyYes Profil |
#5 · Zasláno: 27. 7. 2012, 03:27:22
Dobrý den,
Áha, pokud tomu správně rozumím, je třeba instalovat na VPS apache, na to patch pro kanál SSH2 a až potom se můžu pokusit o úspěšné vytvoření scriptu . Myslel jsem, že se PHP připojí přes SSH2 přímo, jako to dělám když server ovládám, takže instalovat php není potřeba . Pokud moje nová domněnka je správná, rád bych se zeptal - Jak moc zatíží apache server ? Dále pak, můj cíl je ovládat herní server, který na VPS běží pomocí webových stránek, které jsou na samostatném hostingu, tedy, než se do něčeho pustím - mířím vůbec správným směrem ? Děkuji |
||
Keeehi Profil |
Co potřebuje ssh2 pro svůj běh a jak nainstalovat: http://cz.php.net/manual/en/ssh2.setup.php. To rozšíření se ale bude muset instalovat na ten hosting, kde budou ty "ovládací" stránky, protože na nich poběží ten ovládací php script a ten se chce připojit k ssh.
ProbablyYes: „instalovat na VPS apache“ A teď tam máte co? „mířím vůbec správným směrem ?“ Záleží na tom. Co je to za VPS, co tam je a není, jak ho ovládáte nyní a jaké jsou jiné možnosti ovládání. Čím více info tím lépe. |
||
ProbablyYes Profil |
#7 · Zasláno: 27. 7. 2012, 14:14:11
Dobrý den,
VPS je od wedosu - systém Cent 5 . Systém je uplně čistý a hosting mám také od wedos . VPS nabízí připojení přes SSH a KVM . Ovšem pokud je to záležitostí hostingu - tnz. stránek z kterých chci příkaz odeslat, spíše zkontroluji nastavení php tam, případně napíši podpoře přímo wedosu . Děkuji |
||
ProbablyYes Profil |
#8 · Zasláno: 28. 7. 2012, 18:34:07
Dobrý den,
Tak zjištěno, že hosting wedosu takovou možnost nenabízí, takže chyba je zde . Děkuji za pomoc . |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0