Autor Zpráva
Ferda
Profil *
Dobrý večer, pokud mám zaplé register_globals, vše funguje. Mohl by mi někdo poradit, jak přepíšu session_register("username"); aby fungoval při register_globals off?

if(mysql_num_rows($result)) 
                {
                    $logged = 1;
                    session_register("logged");
                    $sql = "SELECT username FROM account WHERE username='" . mysql_real_escape_string($postusername) ."' AND `sha_pass_hash`='".mysql_real_escape_string($encrypt)."'";
                    $sql_query = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
                    while ($radek = mysql_fetch_array($sql_query)){
                    $username=$radek['username'];
                    }
                     session_register("username");
                    echo "<script>alert('Přihlášení proběhlo úspěšně!')</script>";
                    echo "<script type='text/javascript'>
                    <!--
                        window.location = 'http://untold-stories.eu/index.php'
                    //-->
                  </script>";
                }
Alphard
Profil
session_register() je minulost, zapomeňte.
A prostě používejte $_SESSION['key'].
Tori
Profil
Co je před tím za SQL dotaz - taky nějak souvisí s přihlášením?
pcmanik
Profil
Ferda:
Staci zmenit session register na $_SESSION['nazov'] = hodnota

// Alphard ma prebehol :)
Ferda
Profil *
9: $_SESSION['username'] = $username; => nefunguje když pak echuju $_SESSION['username'];

SQL dotaz je v pořádku. session_register("logged"); se provede, ale to podtím ne.
pcmanik
Profil
Ferda:
Ked pouzijes $_SESSION, tak uz register nepis, resp. to mozes rovno zmazat. Ked si kliknes na tu funkciu v miestnom zvyraznovaci kodu, hodi ta to na php dokumentaciu kde si mozes precitat viac.

A pred pristupom do $_SESSION, je jedno ci na zapis, alebo citanie je potreba zavolat session_start()
Ferda
Profil *
achjo,
session_start(); mám, místo session_is_registered(); píšu $_SESSION['username'];

S R_G on to jede v pořádku, ale nechci je mít zaplý.

Ví teda někdo jak nato kromě předělání na cookies?
Alphard
Profil
Přístup přes pole není náhrada za session_register(), session_is_registered() jste do toho zapletl úplně nově a zbytečně.
Postup je následující: pokud umíte pracovat s poli, prostě začněte pracovat s $_SESSION, pokud ne, naučte se pracovat s poli. Musí to fungovat.
Přístup k cookies je podobný a určitě není jednodušší, spíš naopak.
Ferda
Profil *
Omlouvám se, myslel sem session_register místo session_is_registered.

Pole umím, ale přijde mi divné, že když dám ze selectu $_SESSION['username'] = $username, tak se mi nic neukáže (echo $_SESSION['username']... Index má session_start(); a tento script taky.
LaMMa
Profil
A ked si das
$_SESSION['username'] = $username.'bla';
echo $_SESSION['username'];

To musi ist
Ferda
Profil *
Zkusil jsem to co psal LaMMa a funguje to, pouze ale v tom souboru kde je tento script, na indexu ne..(je tam session_start() )
Tori
Profil
Ferda:
na indexu ne..(je tam session_start() )
A je to hned na začátku, před jakýmkoli výstupem? (echo, prázdný řádek mimo PHP, volání funkce která může generovat chyb.hlášku, cokoli).

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0