Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Majkelju Profil |
Dobré ráno,
řeším takový na první pohled triviální problém...hned v úvodu stránky načítám z databáze dva údaje, nechce je to ale vypsat... <?include('../_mysql.php');?> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="../css/export.css"> <? $result = $db->query(" SELECT `znacka`, `nazev` FROM `stavby` WHERE `id` = $ids LIMIT 1"); $radek = $result->fetch_assoc(); echo $radek['nazev']; echo $radek['znacka']; přičemž úplně stejný dotaz mám na pár dalších stránkách a funguje tak, jak by měl...proto nechápu, proč tady to najednou nejde... Proměnnou $ids to najde a vypíše, tam problém není... Pak jsem zkusil zbytek stránky zakomentovat, a ani tak to nejede, takže to nebude ani ničím níže na stránce... |
||
panther Profil |
Majkelju:
v promenne $ids je co? Nerekl bych, ze bude definovana v souboru _mysql.php .
Priste si vypis mysql_error() , a/nebo dotaz, at vidis, co databazi posilas.
|
||
Majkelju Profil |
#3 · Zasláno: 27. 7. 2012, 09:22:32
$ids je ID stavby, které na stránku předávám v URL .... mysql_error() mi nevypisuje vůbec nic.... :/
|
||
Magnus123 Profil |
#4 · Zasláno: 27. 7. 2012, 09:39:52
Když si dumpneš proměnnou $radek, vypíše se co?
|
||
Majkelju Profil |
#5 · Zasláno: 27. 7. 2012, 09:43:47
Magnus123: Myslíš jako když vypíšu prostě echo $radek; ? Tak to taky nevypíše vůbec nic... přijde mi to nějaký stochastický celý :) Dotaz, co dosud fungoval, najednou prostě nejede... :)
|
||
panther Profil |
#6 · Zasláno: 27. 7. 2012, 09:47:19
Majkelju:
„$ids je ID stavby, které na stránku předávám v URL“ takze $_GET['ids'] .
Krome toho, ze to neni osetrene proti mysql injection, v dotaze, resp. uvedenem kousku kodu, chyba neni. |
||
Keeehi Profil |
$ids = (int)$_GET["ids"] - něco takového tam máš?
Dumpnout znamená var_dump($radek); - kromě toho, že to vypíše obsah té proměnné, tak i její typ.
|
||
Majkelju Profil |
#8 · Zasláno: 27. 7. 2012, 09:55:46
GET tam mám, akorát na jiné stránce, tato stránka se totiž includuje na té s GET a načítá do mpdf, které to pak celé vyjede jako pdf...když si $ids vypíšu, tak tam je správné číslo... Tak ten dump mi píše NULL ..... což je taky divný, protože ta stavba tam to jméno vyplněné má.
|
||
panther Profil |
Majkelju:
echo "SELECT `znacka`, `nazev` FROM `stavby` WHERE `id` = $ids LIMIT 1"; ... `id` = LIMIT 1 “, promenna ids neexistuje, jak jsem psal uz ve [#2].
|
||
Majkelju Profil |
#10 · Zasláno: 27. 7. 2012, 10:30:58
Vypíše SELECT `znacka`, `nazev` FROM `stavby` WHERE `id` = 331 LIMIT 1 ...jak jsem psal, s touhle proměnnou problém nebude...
|
||
panther Profil |
#11 · Zasláno: 27. 7. 2012, 10:34:18
Majkelju:
tak v tom pripade neni v DB v tabulce „stavby“ zaznam s id = 331. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0