Autor Zpráva
andy7
Profil *
Ahoj znova by som Vás chcel poprosit o radu :) .. Mám funkciu v ktorej pomocou while zobrazujem záznamy z DB a formatujem ich ako to potrebujem.. lenze zaseokol som sa pri "asi jedoduchej veci". tieto záznamy sa generujú na stránke "index.php" . Môžete si to predstavit ako nejake clánky kde z DB vytahuj kedy bol clanok napisany jeho názov a pod. každý článok ma svoje id. pri kazdom tomto jednom clánku chcem aby sa mi zobrazil link napr "viac..". tento link by ma mal odoslat na inú adresu napr. (index.php&id=54)kde by sa mi zobrazil len jeden samostatny a vybraný clanok. fakt neviem ako to docieliť tak aby to bolo funkčné vedeli by ste mi poradiť? ďakujem
Keeehi
Profil
Skoro přesně tak, jak jsi to popsal. Jen s pár změnami.
index.php?id=54 ten otazník je tam poměrně důležitý.
Navíc ty články bych nezobrazoval na index.php, ale třeba na clanek.php, takže adresa k vygenerování by měla vypadat clanek.php?id=54

to id potom v clanek.php získáš takto:
$idecko = (int)$_GET["id"];
mimochodec
Profil
Možná bych jen dodal, že ten ampersand (&) se při předávání parametrů používá taky, ale až od druhého parametru dál. Tzn.
index.php?id=54&k=2&m=74

V tom php se všechny získávají stejným způsobem, který popsal Keeehi.
Keeehi
Profil
mimochodec:
Všechny nemusejí, ovšem u id se dá předpokládat, že by to mělo být číslo.
andy7
Profil *
ta stranka nie je prilis zlozita tak som si vybral metodu kde odchytavam jednotlive položky menu pomocou get napr. teda mam link na <a href="?index.php&go=news">news</a> takze pomocou switch a case sa dostavam do jednotlivych sekcii napr news a podobne.. takze v case pre news mam vypisane novinky .. takze keby pokracujem napr. v adrese ?index.php&go=news&id=21 mi zaroven i ukaze ten obsah index.php ak sa nemylim.. ale ja by som potreboval nejaku samostatnu stranku kde sa vypíse vybraná novinka cela a len ona samotna...

Keeehi: ospravedlnujem sa bolo to pisane na rychlo neuvedmil som si chybu v kode ale u seba to mam spravne..
Keeehi
Profil
místo index.php?go=news&id=21 generuj index.php?go=article&id=21
index.php?go=news - výpis všech článků
index.php?go=article&id=21 - zobrazení článku

switch ( $_GET["go"] ) {
    case "news":
        // výpis všech článků
    break;

    case "article":
        $id = isset($_GET["id"]) ? (int)$_GET["id"] : 0;
        //výpis článku na základě $id
    break;
}
mimochodec
Profil
Keeehi:
Ne že bych si to neuměl představit s tím otazníkem před index, ale opravdu jsi to chtěl napsat takhle?
andy7
Profil *
toto ma napadlo tiež...lenže to co je v news mam napisane vo funkcii, teda volam len funckiu bez parametrov a ta mi vsetko vygeneruje resp.zobrazi... takze k niektorým premenným teda napr k $id sa nedostanem v article...
už to robim bez toho index.. vyzera to divne..


hop pardon problem je vyrieseny :) ide to tak ako si pisal :)
Keeehi
Profil
andy7:
Ukaž kód (ne úplně všechno, jen to nejdůležitější, jde hlavně o strukturu) jinak se o tom dál nemůžeme bavit.

mimochodec:
Bezmyšlenkovitě jsem to okopíroval, díky za upozornění.
andy7
Profil *
este by som sa Vás rád spýtal aby som zbytočne nevytváral novú tému.. preco mi napr na niektorych hostingoch nepodporuje header ("Location:xxx.php"); a pri tomto riadku mi vypise hlasku: Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started ADRESA/xxx.php:490 vie mi niekto poradit?
mimochodec
Profil
andy7:
Pravděpodobně nejhledanější fráze tohoto fóra. Jde o to, že před header nesmíš mít nic, co by posílalo něco do prohlížeče (běžně echo). Dohledej si.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: