Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
oswald Profil * |
#1 · Zasláno: 7. 8. 2012, 14:45:01
Zdravím,
mám dvě tabulky v databázi "články" a "komentáře" a potřebuju sestavit vyhledávací dotaz tak, aby se provedl jedním příkazem. Např. mám tyhle dva dotazy: SELECT * FROM cms_articles WHERE body LIKE '%retezec%' a SELECT * FROM cms_comments WHERE body LIKE '%retezec%' . Mělo by to fungovat, podobně jako zde: http://www.comicvine.com/search/?q=normal Díky za reakce. |
||
Alphard Profil |
#2 · Zasláno: 7. 8. 2012, 15:26:19
Klasickým joinem spojte komentáře ke článkům a pak dvěma
like (spojeným zřejmě přes or) hledejte ve dvou sloupcích. Tím naleznete všechny články, kde se ve článku nebo v komentáři vyskytuje hledané slovo.
Ale možná bych nechal dva dotazy a vypsal je za sebou, ve výsledcích hledání je informace, jestli jde o článek nebo komentář, užitečná. |
||
oswald Profil * |
#3 · Zasláno: 8. 8. 2012, 00:25:03
Alphard:
díky, ten JOIN si prostuduju, výsledky budu mít rozlišené, jestli se jedná o článek nebo komentář. Jde mi hlavně o to, abych mohl výsledky jednoduše stránkovat, proto spojení do jednoho dotazu... |
||
Šéva Profil |
#4 · Zasláno: 8. 8. 2012, 07:34:09
Zdravím,
snad by šlo i tohle: SELECT a.sloupec1,a.sloupec2,b.sloupec1,b.sloupec2 FROM cms_articles a, cms_comments b WHERE a.body LIKE '%retezec%' or b.body LIKE '%retezec%' v případě stejných sloupců v obou tabulkách a potřeby z nich tahat data použít as
select a.sloupec1,b.sloupec1 as sloupec2 |
||
Časová prodleva: 12 let
|
0