Autor Zpráva
tomas78
Profil *
chtěl bych se optat zda dobře vkládám datum do databáze, jestli mám ten první INSERT dobře zapsaný?

public function createKurz($lekce, $cena, $konec, $start, $my_id, $id_mistnosti, $id_tance){
        $ap = new Application();
       
       $idkurzu=0;
            $query = "INSERT INTO kurzy(datum_zahajeni, datum_ukonceni, pocet_lekci, cena_za_kurz, id_mistnosti) " .
                    "VALUES ('to_date('" . $start . "', 'dd.mm.yyyy')','to_date('" . $konec . "', 'dd.mm.yyyy')','" . $lekce . "','" . $cena . "','" . $id_mistnosti . "') " .
                    "RETURN id_kurzu INTO :idkurzu";
            $stid = oci_parse($ap->db, $query);
            oci_bind_by_name($stid, ":idkurzu", $idkurzu, 20, SQLT_INT);
            oci_execute($stid);
            $query = "INSERT INTO tanec(id_kurzu, id_kategorie) VALUES ('" . $idkurzu . "','" . $id_tance . "')";
            $stid = oci_parse($ap->db, $query);
            oci_execute($stid);
            $query = "INSERT INTO osobykurzy(id_osoby, id_kurzu) VALUES ('" . $my_id . "','" . $idkurzu . "')";
            $stid = oci_parse($ap->db, $query);
            oci_execute($stid);
 
   }

Děkuji za odpověď


public function createKurz($lekce, $cena, $konec, $start, $my_id, $id_mistnosti, $id_tance){ 
$ap = new Application();


$idkurzu=0; 
$query = "INSERT INTO kurzy(datum_zahajeni, datum_ukonceni, pocet_lekci, cena_za_kurz, id_mistnosti) " . 
"VALUES ('to_date('" . $start . "', 'dd.mm.yyyy')','to_date('" . $konec . "', 'dd.mm.yyyy')','" . $lekce . "','" . $cena . "','" . $id_mistnosti . "') " . 
"RETURN id_kurzu INTO :idkurzu"; 
$stid = oci_parse($ap->db, $query); 
oci_bind_by_name($stid, ":idkurzu", $idkurzu, 20, SQLT_INT); 
oci_execute($stid); 
$query = "INSERT INTO tanec(id_kurzu, id_kategorie) VALUES ('" . $idkurzu . "','" . $id_tance . "')"; 
$stid = oci_parse($ap->db, $query); 
oci_execute($stid); 
$query = "INSERT INTO osobykurzy(id_osoby, id_kurzu) VALUES ('" . $my_id . "','" . $idkurzu . "')"; 
$stid = oci_parse($ap->db, $query); 
oci_execute($stid);


}
Kajman
Profil
Neobalujte volání funkce to_date apostrofy, jen její parametry.

Klidně si sestavené query vypište a vyzkoušejte přímo v nějakém databázovém nástroji.
tomas78
Profil *
Kajman:

ted jsem na to také prisel, já si to prave zkousel ale nejak jsem to prekoukl

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: