Autor Zpráva
Rossko
Profil *
Dobrý deň.
Chcel by som vás pekne poprosiť o pomoc, neviem si s tým rady. Web mám rozdelený do dvoch častí, v roote jedna (pečivo) a v zložke mlieko mám druhú. Oboje majú spoločné jadro.php, kde je prihlasovanie, avšak nastal problém, že ak sa prihlásim napr. na pečive, nie som prihlásený na mlieku, pravdepodobne preto, že je to považované za inú URL (prerábať cez include to už nechcem, bola by to samovražda).. dá sa nejako vyriešiť, aby aj na root zložky aj na mlieko zložke bolo v prehliadači uložené to isté "heslo" pre porovnanie s DB na udržanie online?
ďakujem za pomoc
Str4wberry
Profil
Je potřeba nastavit path (například na „/“), jinak se použije aktuální adresář.
Rossko
Profil *
a ak chcem, aby to fungovalo aj na aktuálnom aj na /mlieko tak musím nastaviť 2x setcookie alebo ako? mohol by si prosím napísať ako by tá funkcia mala vypadať?
Rossko
Profil *
Akurát som si prečítal návod na php.net a kukám, že "/" by malo povoliť cookie na celom servery, avšak nefunguje.. asi robím niečo zle
Rossko
Profil *
Už som to rozbehal, zabudol som vymazať údaje prehliadača :-)
Rossko
Profil *
Dá sa to, čo som tu spomínal, nastavenie na viac podadresárov nejakým spôsobom aplikovať aj na subdomény?
Majkl578
Profil
Ano, setcookie má 5. parametr domain, pokud nastavíš samotnou doménu s tečkou na začátku (např. ".example.com"), bude sušenka fungovat na všech subdoménách.
Rossko
Profil *
Všetko doteraz fungovalo (bežal som cez www.e.sk/niečo) a akonáhle som prešiel na subdomény nastal problém.
1) rozlišuje mi, či som sa prihlásil na www.e.sk alebo na e.sk a ak som sa prihlásil na www. tak na e to neakceptuje
2) ak sa prihlásim povedzme na a.e.sk a mám subdomény ešte b, c, d ako môžem spraviť, aby keď sa odhlásim na a.e.sk aby ma odhlásilo (teda vymazalo cookie) aj na b, c, d ??
Davex
Profil
Mrkni se na pátý parametr funkce setcookie().
Rossko
Profil *
To si mi moc nepomohol, ten piary parameter mam, problem je s vymazanim, ked nastavi setcookie tak to nastavi na kazdu subdomenu ale pri odhlaseni sa to zmaze len z konkretnej subky nie zo vsetkych, aj ked tam dam ten parameter
Majkl578
Profil
A jak cookie mažeš? Posíláš ji přes setcookie() se stejnými parametry (samozřejmě s expirací v minulosti a prázdnou hodnotou lépe s expirací 0 a hodnotou FALSE), jako když ji vytváříš?
Davex
Profil
Rossko:
To si mi moc nepomohol, ten piary parameter mam
Hluboce se omlouvám. Nejsem jasnovidec.
Virtus
Profil
Pokud nepomůže nějaký řešení se setcookie(), viz. Majkl578 vypadá že má nějaký nápad/řešení, je další možností, mít pro dané subdomény třeba jednu společnou databázi, ve které budeš mít vedený u uživatele nějaký random string, který bude též uložen v cookie, když se uživatel odhlásí, string z DB smažeš, pokud uživatel přejde na jinou subdoménu zkontroluješ jestli string, který má v cookie, odpovídá tomu co je v DB, jelikož bude v DB vymazaný, můžeš mu smazat cookie, i když to je teď už vedlejší, prostě řetězce se nebudou schodovat = uživatele nebudeš přihlašovat. V momentě, kdy se uživatel zase přihlásí vytvoříš novou cookie pro všechny subdomény s random stringem, který následně uložíš i do DB k uživateli, pokud poté uživatel přejde na jinou subdoménu, opět zkontroluješ řetězec v DB s tím co je v cookie a pokud se schodují, uživatele přihlásíš i na dané subdoméně.
Rossko
Profil *
[#13] Virtus ale akonáhle prejdem na subdoménu, cookies v prehliadači majú inú hodnotu ako na pôvodnej doméne, toto nie je riešenie :)
Ale poriešil som to, zmenil som cookies na session :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: