Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
anonymní Profil * |
#1 · Zasláno: 11. 8. 2012, 10:55:01
Zdravím, řeším problém. jsem začátečník a nevím si rady. Mám v DB tabulku TEXT v které mám:
id_product, name, size, color, price_czk, price-eur další tabulku mam IMAGE v které mám: id_image, id product Můj problém je ten, že bych potřeboval obě tabulky spojit v jednu do další tabulky kterou si vytvořím( kde bude vše již spojené). rozhodující je spojení pole id_product. Ale potřebuji vybrat pouze všechny položky které mají ve sloupci color hodnotu 2. ostatní hodnotyy color nepotřebuji. Děkuji za radu |
||
pcmanik Profil |
anonymní:
Preco potrebujes tabulky spojit do jednej? Potom stratis moznost mat ku kazdemu produktu viac ako jeden obrazok. Mozno ti pomoze toto za predpokladu, ze kazdy produkt ma presne jeden obrazok. SELECT * FROM TEXT t, IMAGE WHERE id_image = t.id_product AND color = 2 Ak nejaky produkt nema svoj obrazok pouzi toto: SELECT t.*, i.id_image FROM TEXT t LEFT JOIN IMAGE i ON id_image = t.id_product WHERE color = 2 A ako mozes vidiet vdaka miestnemu zvyrazcnovacu kodu, TEXT je rezervovane slovo mysql, takze by sa nemalo pouzivat pre nazvy tabuliek, stlpcov atd. A nabuduce takato otazka patri do sekcie Databáze na webu. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0