Autor Zpráva
alan113
Profil *
Zdravím
už musím napsat sem,jelikož už vůbec nevím..a přitom to je tak lehká věc:D
jde mě o to,mám stránku seznam uživatelu..a mám taky funkci přátelé
mám vlastně takovej system,že to musej potvrdit obě strany aby jsi sis ho mohl přidat...takže ty si ho přidáš,a on jak se přihlásí,tak si tě musí potvrdit....
no,a zatím mám udělaný to,že pokud si někoho přidám,tak zmizí z toho seznamu uživatelu..
mám tam tabulku
Jméno Příjmení Přidat do přátel

potřebuju udělat,že když kliknu na přidat do přátel,tak aby se zobrazilo místo přidat do přátel třeba Žádost odeslána
napadlo mě že by do šlo pomocí podmínky..ale nějak mě to nejde..vypadá to takhle(PS: tenhle problém jsem tu už řešil,ne takovejhle,ale aby to zmizelo ze seznamu)


     <table border="0" width="750" height="28">
            
      <?php
                 $query = MySQL_Query("SELECT * 
                              FROM uzivatele u 
                              WHERE NOT EXISTS (
                                                            
                              SELECT * FROM pratele 
                              WHERE uzivatel = '{$_SESSION['id']}' 
                              AND pritel = 54)
                              AND u.id != 54 
                              AND u.id != '{$_SESSION['id']}'");
           while($Vysledek = mysql_fetch_array($query)){
      ?>         
                        <tr>
                            <td width="232" align="left" background="../img/tab.png" style="border-left-width: 1px; border-right-width: 1px; border-top-width: 1px; border-bottom: 1px solid #FFFFFF">

            <?php
                  echo "- ";
                  echo $Vysledek['jmeno'];
                  echo " ";
                  echo $Vysledek['Prijmeni'];
            ?>

                            </td>
                            <td width="75" align="left" background="../img/tab.png" style="border-left-width: 1px; border-right-width: 1px; border-top-width: 1px; border-bottom: 1px solid #FFFFFF">
                            <a href="uzivatel.php?profil=<?echo urlencode($Vysledek["id"]) ?>">Profil</a>
              </td>

              <td width="114" align="left" background="../img/tab.png" style="border-left-width: 1px; border-right-width: 1px; border-top-width: 1px; border-bottom: 1px solid #FFFFFF">
                            <a href="uzivatel_pridat.php?profil=<?echo urlencode($Vysledek["id"]) ?>">Přidat do přátel</a>
              </td> //tohle potřebuju aby se změnilo po kliknutí na odkaz na žádost odeslaná

                        </tr>
          <?php } ?>                           
                        </tr>
            
                    </table>

díky moc za vaše rady:))
panther
Profil
alan113:
máš dvě možnosti:

1. po kliku na „přidat do přátel“ se refreshne stránka, provedeš update a select do DB a u těch, kterým jsi žádost odeslal, zobrazíš text namísto odkazu
2. po kliku na „přidat do přátel“ se stránka nerefreshne, ale pošleš AJAXový požadavek + JavaScriptem změníš přes .innerHTML obsah té buňky (nahradit odkaz za text).
alan113
Profil *
stačí refresh..ale jde o to,že mě to prostě nejde..
mám to v db takhle..
prostě mám tabulku pratele..
a v ní uzivatel (moje ID)
pritel(jeho ID)
potvrzeniU(moje potvezeni že jsem podal žádost o přátelství)
potvrzeniP(po podání žádosti musí on potvrdit že chce bejt semnou přítel..)
zadost(pokud jsou obě potvrzeni na 1 tak se přepne na 0)
já to chtěl řešit podmínkou..ale jak jsem psal,nejde mě to..
vypsalo mě to vždy jen u jednoho řádku,a ještě k tomu špatně...
panther
Profil
alan113:
zadost(pokud jsou obě potvrzeni na 1 tak se přepne na 0)
tohle nechápu. Beru, že defaultní hodnota je „0“, po potvrzení je to „1“. Kdyžtak si kód lehce uprav (místo jedničky bude nula, místo nuly bude tvoje defaultní hodnota).

echo '<td>' . ($vysledek['zadost'] == 1 ? 'žádost odeslána' : 'odkaz na podání žádosti');
alan113
Profil *
vůbec se to nevyřešilo...mám tam výpisy z db všechny uživatele...(kromě těch který mám už přidaný,tohle potřebuju zrušit,a místo toho aby se nezobrazovaly,tak aby se v tý tabulce objevilo místo přidat do přátel tak třeba ta žádost odeslána...
tohle jsem skusil,a udělalo to stejný co s podmínkou...tu žádost odeslána byla vypsaná jen u těch,kterým jsem poslal žádost...ostatním to neukazuje nic,ani ten odkaz,ani žádost odeslána
panther
Profil
alan113:
ostatním to neukazuje nic,ani ten odkaz,ani žádost odeslána
tak děláš něco blbě. To, co jsem napsal já, ti musí ke každému něco vypsat - je to klasická podmínka „buď - nebo“. Třetí možnost není.
alan113
Profil *
panther:
Mohl bys mě teda napsat jak by to mělo vypadat na tomhle příkladu?
jelikož ať dělám jak dělám..pořád to dělá jednu a tu samou věc...když tam mám žádost ==1 tak to vypíše jenom u všech co mají se rovná jedna...u jiných to nevypíše nic..asi to opravdu dělám blbě:D
zde je ten příklad..

<table border="0" width="750" height="28">
            
      <?php
                 $query = MySQL_Query("SELECT * 
                              FROM uzivatele u 
                              WHERE NOT EXISTS (
                                                            
                              SELECT * FROM pratele 
                              WHERE uzivatel = '{$_SESSION['id']}' 
                              AND pritel = 54)
                              AND u.id != 54 
                              AND u.id != '{$_SESSION['id']}'");
           while($Vysledek = mysql_fetch_array($query)){
      ?>         
                        <tr>
                            <td width="232" align="left" background="../img/tab.png" style="border-left-width: 1px; border-right-width: 1px; border-top-width: 1px; border-bottom: 1px solid #FFFFFF">
 
            <?php
                  echo "- ";
                  echo $Vysledek['jmeno'];
                  echo " ";
                  echo $Vysledek['Prijmeni'];
            ?>
 
                            </td>
                            <td width="75" align="left" background="../img/tab.png" style="border-left-width: 1px; border-right-width: 1px; border-top-width: 1px; border-bottom: 1px solid #FFFFFF">
                            <a href="uzivatel.php?profil=<?echo urlencode($Vysledek["id"]) ?>">Profil</a>
              </td>
 
              <td width="114" align="left" background="../img/tab.png" style="border-left-width: 1px; border-right-width: 1px; border-top-width: 1px; border-bottom: 1px solid #FFFFFF">
                            <a href="uzivatel_pridat.php?profil=<?echo urlencode($Vysledek["id"]) ?>">Přidat do přátel</a>
              </td> //tohle potřebuju aby se změnilo po kliknutí na odkaz na žádost odeslaná
 
                        </tr>
          <?php } ?>                           
                        </tr>
            
                    </table>
panther
Profil
alan113:
Mohl bys mě teda napsat jak by to mělo vypadat na tomhle příkladu?
napsal jsem ti celý potřebný řádek o příspěvek výš.

asi to opravdu dělám blbě
...a protože jsi sem dal tvé řešení/pokus bez té podmínky, která je nezbytná, opravdu nikdo nebude tušit kde a jak jsi ji zkoušel, tudíž ani, kde je chyba.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0