Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
PanTau14 Profil |
#1 · Zasláno: 12. 8. 2012, 12:02:36
Dobrý den,
jsem amatér po stránce PHP, hledám JEDNODUCHÝ php script(tlačitka, php kód), který nahraje vybrané OBRÁZKY (jpg,png) z počítače do určité složky na webu. Hledal jsem na googlu, našel ale nefunkční (nedokážu je upravit), poradí mi někdo? Nebo mi ten jednoduchý kód napíše? Děkuji mockrát. V podstatě asi takhle - ![]() Děkuji všem co poradí. |
||
ShiraNai7 Profil |
PanTau14:
Tumáš, sepsáno za chvilku. Pod konfigurací si přepiš co potřebuješ. Je taky možné nahrát více obrázku najednou :) <?php // konfigurace $uploadDir = './obrazky'; // adresar, kam se maji nahrat obrazky (bez lomitka na konci) $allowedExt = array('jpg', 'jpeg', 'png', 'gif'); // pole s povolenymi priponami // zpracovani uploadu if(isset($_FILES['obrazky']) && is_array($_FILES['obrazky']['name'])) { $counter = 0; $allowedExt = array_flip($allowedExt); foreach($_FILES['obrazky']['name'] as $klic => $nazev) { $fileName = basename($nazev); $tmpName = $_FILES['obrazky']['tmp_name'][$klic]; // kontrola souboru if( !is_uploaded_file($tmpName) || !isset($allowedExt[strtolower(pathinfo($fileName, PATHINFO_EXTENSION))]) ) { // neplatny soubor nebo pripona continue; } // presun souboru if(move_uploaded_file($tmpName, "{$uploadDir}".DIRECTORY_SEPARATOR."{$fileName}")) { ++$counter; } } echo "<p>Bylo nahráno {$counter} z ".sizeof($_FILES['obrazky']['name'])." obrázků.</p>"; } ?> <form method="post" enctype="multipart/form-data"> <input type="file" name="obrazky[]" multiple="multiple" /> <input type="submit" value="Nahrát" /> </form> |
||
PanTau14 Profil |
ShiraNai7:
Ahoj Shiranai7, děkuji za ochotu napsat tento jednoduchý kód, nicméně, když to vložím do INDEX.php, spustím na serveru - vyberu jeden obrázek a dám nahrát, napíše to ,,Bylo nahráno 0 z 1 obrázků,, (pokud vyberu 2 - bylo nahráno 0 z 2 obrázků) a ve složce nic. Dělám něco blbě? UPRAVENO - Už jsem zjistil proč to tak je, dá se nějak omezit velikost obrázku? - Nebo spiš, povolit VĚTŠÍ? Pokoušel jsem se nahrát 2,5mb fotku a nejde (bylo nahráno 0z1), jinak 23kb obrázek jde parádně :) |
||
Alphard Profil |
#4 · Zasláno: 12. 8. 2012, 12:56:29
PanTau14:
Výchozí limit je 2 mega. Nastavení jsem konkrétně uváděl jen já snad 10x. V php.ini si vyhledejte volby, které obsahuji upload, nejde to přehlédnout. Myslím, že je to upload_max_filesize. |
||
ShiraNai7 Profil |
#5 · Zasláno: 12. 8. 2012, 12:56:36
PanTau14:
Velikost záleží na nastavení serveru, konkrétně direktivy v php.ini - upload_max_filesize a post_max_size. |
||
PanTau14 Profil |
#6 · Zasláno: 12. 8. 2012, 13:09:36 · Upravil/a: PanTau14
ShiraNai7:
Alphard: Děkuji, upravil jsem .htaccess a již to funguje, MÁTE MÉ VELKÉ DÍK :) Obohatil jsem to ještě o chybovou hlášku. if ($counter > 0) echo "<p>Bylo nahráno {$counter} z ".sizeof($_FILES['obrazky']['name'])." obrázků, děkujeme!</p>"."<br>"; else echo "Někde se stala chyba, nic se nenehrálo!"."<br>"; |
||
Časová prodleva: 3 roky
|
|||
kirisek95@gmail.com Profil |
Zdravíčko, objevil se mi na webu trošku problém, POST přenese pouze 25 souborů, tj. vyberu 27 a on zpracuje pouze 25 (nahráno X z 25) nevíte někdo, co s tím? protože už vůbec nevím, kde hledat =/
tedy předpokládám, že je limit v přenosu POST, pokud je jinde, budu rád, když dáte rady a tipy =) prostě jednoduchý pokus, kolik souborů pošle dál a prostě max 25... <?php echo count($_FILES['obrazky']['name']); ?> <form method="POST" enctype="multipart/form-data"> <input type="file" name="obrazky[]" multiple="multiple" /> <input type="submit" value="Nahrát" /> </form> |
||
Alphard Profil |
|||
Alphard:
Píšu sem, protože se mi nechtělo zakládat nové vlákno a souvisí to spolu jinak max_file_uploads mám ![]() jediné, co v phpinfo vidím s omezením na 25 a má evidentně něco společného se soubory, tak je suhosin.upload.max_uploads ![]() ale ať zkouším, co zkouším, nejde mi v php.ini ani .htaccess přenastavit =/ nevíš, co s tím? a přidání php_value suhosin.upload.max_uploads = 50 do .htaccess mi vyhodí internal server error
|
||
juriad Profil |
#10 · Zasláno: 26. 9. 2015, 14:07:15
Bez toho rovnítka:
php_value suhosin.upload.max_uploads 50 |
||
#11 · Zasláno: 26. 9. 2015, 14:35:45
juriad:
přidáno do .htaccess a v phpinfo se nic nezměnilo, takže asi poslední východisko vidím napsat na helpdesk hostingu |
||
Časová prodleva: 10 let
|
0