Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
23k Profil |
#1 · Zasláno: 30. 10. 2005, 16:04:24 · Upravil/a: 23k
Prave jsem si nainstaloval MYSQL 4.1 protoze prestupuji na jiny webhosting kde tato verze konecne JE!
Samozrejme jsem se zacal koukat po subselectech , ktere jsem drive nepouzival ani nemohl. Jen bych rad vedel zda-li nekdo vi jak je to s narocnosti. Uvedu mensi priklad Mam tabulku ZAPASY id_zapasu | kolo |..... a dejmetomu nekde zobrazuji souhr nejnovejsich vysledku podle kola a potrebuji na to znas nejvyssi odehrane kolo. Doposud jsem to delal takto $nejvyssi_kolo=mysql_fetch_Arrray(mysql_query("select max(kolo) from ZAPASY"); $ukaz=mysql_query("select * from ZAPASY where kolo=$nejvyssi_kolo[0]"); . . standarni vypis ... a nyni to pujde rovnou v 1 selectu select * from ZAPASY where kolo = (select max(kolo) from ZAPASY); Co je z hlediska narocnosti lepsi? Me stale prijde ze ten prvni zpusob |
||
kaifman Profil |
#2 · Zasláno: 30. 10. 2005, 17:07:10
urcite ten druhej bude rychlejsi protoze se dotaz zasila jenom jednou a vysledek se vraci taky jenom jednou,
zkus to zmerit, taky by me to zajimalo, ale logicky by to melo byt rychlejsi jako subselect ale urcite ne o nejakej ranec |
||
23k Profil |
#3 · Zasláno: 30. 10. 2005, 18:14:21
no kdybych vedel jak to zmerit tak to udelam :)
|
||
kaifman Profil |
#4 · Zasláno: 30. 10. 2005, 18:16:40
no bud si stahni nejakou php knihovnu ktera toto dela (napr v PEARu) a nebo si uloz microtime pred tema dotazama a microtime za nima a odecti
|
||
23k Profil |
#5 · Zasláno: 30. 10. 2005, 18:31:54
no uvidim, ted si du cist do postele noviny, uvidime co jeste prinese dnesni vecer ;)
|
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0