Autor Zpráva
Cukr
Profil *
Zdravím,
nemůžu na googlu skoro nic kloubného najít a tak se ptám zde. Je možné v jednom formu odeslat $_POST proměné a zároveň upload souboru ? Můj příklad pochopitelně s php zpravoáním nefunguje.

                              <form enctype="multipart/form-data" action="asdasd.php" method="post">
                                    <strong>SRC:</strong><br>
                                    <input type="file" ><br>      
                                    <strong>Popis:</strong><br>
                                    <input type="text""><br> 
                                    <input type="submit" value="Poslat">
                              </form>
Johnik
Profil
Přidej name k těm inputům a pak si k nim v php jednoduše přistoupíš z $_POST["name"] nebo $_FILES["name"].
panther
Profil
Cukr:
Můj příklad pochopitelně s php zpravoáním nefunguje.
jestli tě to zajímá, tak chyba je v tom, co považuješ za pochopitelné.

Předpokládám, že zde na 5. řádku máš jen překlep, na který tě upozorňuje i zdejší zvýrazňovač syntaxe.

Docela by mě zajímalo, co ti v tom POSTu v aktuální verzi dojde. Respektive, co v něm zpracováváš, když není co.
Cukr
Profil *
Tohle byl jenom rychle sepsaný příklad html kod je funkční vypadá totiž úplně jinak i když je totožný.

Ale pořád jsem nedostal odpověd na otázku takže nevim jestli mam udělal dva formy nebo to nějak řešit přes Ajax.

Post funguje, ale jakmile si chci vypsat třeba název uploadnutého souboru tak se nic nevypíše ...

Tak ?

Předem díky za pomoc
panther
Profil
Cukr:
html kod je funkční vypadá totiž úplně jinak i když je totožný.
buď je funkční, nebo totožný. Obojí dohromady s tím, co jsi předvedl, není možné.

nevim jestli mam udělal dva formy
nikde jsi na webu nevyplňoval formulář, kde byla „normální“ pole a k nim příloha? Já ano, několikrát - kdybych musel odesílat dvakrát, rozmyslel bych si to. Samozřejmě, že to jde - stačilo si dumpnout POST a FILES, že?

nebo to nějak řešit přes Ajax.
...nejprve bych sse podíval, co ten pojem znamená. Zdá se mi, že v tom mámš trochu bordel.

Pokud ti tohle nestačí, dodej funkční kód.
Cukr
Profil *
Jak myslíš dump-nout ?


Pardon chyba byla v PHP zpracování bohižel jsem si chyby nevšiml hned.

$_FILES["name"]["Trololol"] //Obrátil jsem to 
Argh ...

Jinak stím AJAXem tak tohle je už druhé forum kde dotyčný člověk radí s AJAX použitím a jinak vím co to je a k čemu tak proto jsem to psal.
panther
Profil
Cukr:
aha, „pochopitelně“ máš všechno dle tebe správně (kde bereš tu jistotu?), ale var_dump, příp. print_r neznáš?

Pokud ti to nefunguje, HTMK formulář máš dle tebe správně, zpracování PHP je samozřejmé, tak asi zasahuje vyšší moc. Fakt nevím, co víc k tomu napsat - když jsi tajemnější jak hrad v Karpatech a pořád jsme od tebe neviděli jediný řádek kódu, který skutečně používáš (krom nefunkční patlaniny v úvodním příspěvku).
peta
Profil
<form action="" method="post" enctype="multipart/form-data">
      <label>SRC:
  <br><input type="file" name="soubor"/></label>
  <br><label>Popis:
  <br><input type="text" name="popis"/></label>
  <br><input type="submit"/>
</form>

<?php
echo '<pre>';
print_r($_FILES);
print_r($_POST);
?>
Tak, a ted mi rekni, co ti presne na tento priklad (si na to vytvoris pokus.php soubor, doufam) vypisi print_r. Pak se muzeme bavit o problemu. Podle meho se vse spravne odesle.
Ty labelka tam mam pro to, aby se dalo kliknout i na ten text. to je sikovnejsi sice spis pro checkboxy, ale at je sranda.

panther:
"Pardon chyba byla v PHP zpracování bohižel jsem si chyby nevšiml hned."
Se hned necil :)
Spectator
Profil
peta:
třeba tohle:

Array
(
    [soubor] => Array
        (
            [name] => index.php
            [type] => application/octet-stream
            [tmp_name] => C:\Program Files (x86)\EasyPHP-5.3.9\tmp\phpA419.tmp
            [error] => 0
            [size] => 3926
        )

)
Array
(
    [popis] => abrakdabra
)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: