Autor Zpráva
Jendík
Profil *
Ahoj,

Udělal jsem si funkci na získání obsahu souboru, ale nejde mi vypsat obsah
<?php


   function getTemplate($file){
           $file = file_get_contents($file);
           echo $file;
  
   }

   getTemplate("nejaky_soubor.php");
?>

Předem díky za odpověd
czechiaa
Profil
Zdravím tě,

tak jsem vyzkoušel tvůj kód a mně tedy funguje. Prostý text to jednoduše vypíše a nemá s tím žádnej problém. Hlásí ti to nějakou chybu, popřípadě jakou ?
Jendík
Profil *
Zjistil jsem, že lze vzít jen prostý text..
Myslel jsem si, že se do proměnné file vloží celý zdrojový kód souboru nejaky_soubor.php
Chro
Profil
Prohlížeč ve výstupu interpretuje tagy. Pokud nějaký nezná, ignoruje ho. Ale v $file ten zdrojový kód je. Když použiješ
echo htmlspecialchars($file, ENT_QUOTES);
zobrazí se i v prohlížeči.
Jendík
Profil *
Tohle mě nenapadlo, mockrát děkuju
Majkl578
Profil
Jen doplním, že funkce v [#1] zcela postrádá smysl. Proč nepoužiješ přímo file_get_contents?
echo htmlspecialchars(file_get_contents($file));

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: