Autor Zpráva
dawe27
Profil
Zdravím, při výpisu dat z DB mi vypiše tuto chybu
Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/users/dawe27/testweb.hys.cz/web/4/statistiky.php on line 16

stejny kod mi na jíném webu funguje a názvy DB sloupců atd.. souhlasí tak nevím co je špatně
   if($statistiky == "1"){ 
$data2=mysql_query ("select * from hraci WHERE post = 1 OR post = 2 ORDER BY kb DESC, goly DESC, asist DESC   ");
 include "statistiky.php";
 }

statistiky.php
<? while ($data1= MySQL_Fetch_Array($data)):  
{ 
echo "<TR>"; 
?>
<TD class='td' width='30'><? echo  $poradi ;?>.</TD>
<?$poradi++ ?>
<TD class='tdn' align='left' width='150'><? echo "<a href='teams.php?team_id=".$data1["team_id"]."'>".$data1["team_name"]."</a>";?></TD>  
<TD class='td' width='30'><? echo  $data1["OZ"];?></TD>
<TD class='td' width='30'><? echo  $data1["vyhry"];?></TD>
<TD class='td' width='30'><? echo  $data1["remizy"];?></TD>
<TD class='td' width='30'><? echo  $data1["prohry"];?></TD> 
<TD class='td' width='30'><? echo  $data1["vstrelene_g"];?></TD>
<TD class='td' width='30'><? echo  $data1["inkas_g"];?></TD>
<TD class='td' width='30'><? echo  $data1["rozdil_skore"];?></TD>
<TD class='td' width='30'><? echo  $data1["team_points"];?></TD>   
</TR>
<?  
}
endwhile; ?>
YOYO
Profil
Nemáš mít na prvním řádku ve statistiky.php $data2 namísto $data (nebo naopak v tom prvnim souboru)?
peta
Profil
viz yoyo
$data2=mysql_query....
include "statistiky.php";

while ($data1= MySQL_Fetch_Array($data)): // nejspis radek 16
Tak jako pise ti, ze je problem na radku 16, tak je dobre zkouknout radek 16. Pak je dobre si vypsat vsechny promenne z radku 16 pred pred radek 16: var_dump($data); . Mno, a bylo by to jasne.

Co mne spis zarazi, ze chybova hlaska mluvi o "Warning: mysql_fetch_assoc()" a v kodu zadna takova funkce neni. Ale, mozna je hlaska spolecna i pro MySQL_Fetch_Array, to ted fakt nevim.
dawe27
Profil
omlouvam se ten 2. kod je špatny totu je on, skusil jsem jen nahradit fci array funkci assoc ale vysledek byl stejny
<? while ($data3= MySQL_Fetch_Array($data2))  { 
?>
 <TR>
<TD class='td' width='30'><? echo  $poradi2 ;?>.</TD>
<? $poradi2++; ?>
<TD class='tdn' width='150'><? echo $data3["pl_name"];?></TD> 
<TD class='tdn' width='150'><? echo $data3["team_id"];?></TD>  
<TD class='td' width='30'><? echo  $data3["p_tm"];?></TD>
<TD class='td' width='30'><? echo  $data3["p_goly"];?></TD>
<TD class='td' width='30'><? echo  $data3["p_asist"];?></TD>
<TD class='td' width='30'><? echo  $data3["p_kb"];?></TD>
 </TR>
<?  
}
 ?>
peta
Profil
Je mozne, ze mysql_query vrati prazdny vysledek?
$data2=mysql_query ("select * from hraci WHERE post = 1 OR post = 2 ORDER BY kb DESC, goly DESC, asist DESC   ");
Co vypise var_dump($data2); ? Melo by to napsat neco jako resource #.
Ten sql dotaz urcite projde spravne? Zkousel jsi ho spustit pres phpmyadmina?

Co vypise tento kod?
$query = "select * from hraci WHERE post = 1 OR post = 2 ORDER BY kb DESC, goly DESC, asist DESC";
$result = mysql_query($query);
$tbody = '';
while (($row = mysql_fetch_assoc($result))!==false)
    {
    $tr = '';
    foreach ($row as $key=>$value)
        {
        $tr .= '<td>'.$value.'</td>';
        }
    $tbody .= '<tr>'.$tr.'</tr>';
    }
if ($tbody!=='')
    {
    echo '<table border=1><tbody>'.$tbody.'</tbody></table>';
    }
A totez pro $query = "select * from hraci"; ?
dawe27
Profil
var_dump($data2); vypiše bool(false)
ten druhy kod mi nevipiše nic, jinak ten kod mi na jinem webu funguje a tu nechce nevim proč viz.
http://testweb.hys.cz/4/statistic.php?statistiky=1
http://db27.hys.cz/table.php?statistiky=1


skusil jsem to ještě takto ale pořad tam ta chyba je
   if($statistiky == "1"){ 
$data2=mysql_query ("select * from hraci WHERE post = 1 OR post = 2 ORDER BY kb DESC, goly DESC, asist DESC   ");
?>


<div align='center'>
<table border='0' cellspacing='1' cellpadding='0'>
<TR>
<TH  class='th' width='30'>#</TH>
<TH  class='th' align='left' width='150'><? echo"<a href='table.php?statistiky=6'>Jméno</a>";?></TH> 
<TH  class='th' align='left' width='150'><? echo"<a href='table.php?statistiky=5'>Tým</a>";?></TH> 
<TH  class='th' width='30'><? echo"<a href='table.php?statistiky=4'>TM</a>";?></TH> 
<TH  class='th' width='30'><? echo"<a href='table.php?statistiky=3'>G</a>";?></TH> 
<TH  class='th' width='30'><? echo"<a href='table.php?statistiky=2'>A</a>";?></TH> 
<TH  class='th' width='30'><? echo"<a href='table.php?statistiky=1'>KB</a>";?></TH> 
</TR>
<? while ($data3= MySQL_Fetch_Array ($data2))  { 
?>
 <TR>
<TD class='td' width='30'><? echo  $poradi2 ;?>.</TD>
<? $poradi2++; ?>
<TD class='tdn' width='150'><? echo $data3["pl_name"];?></TD> 
<TD class='tdn' width='150'><? echo $data3["team_id"];?></TD>  
<TD class='td' width='30'><? echo  $data3["p_tm"];?></TD>
<TD class='td' width='30'><? echo  $data3["p_goly"];?></TD>
<TD class='td' width='30'><? echo  $data3["p_asist"];?></TD>
<TD class='td' width='30'><? echo  $data3["p_kb"];?></TD>
 </TR>
<?  
}
 ?>
</table> 
</div>
<?
 }
dawe27
Profil
tady mám podobný problem or die(mysql_error()); mi vypiše tohle, neví někdo co by to mohlo byt? jestli je chyba hostingu (potom ale nevim proc mi web normalne jede)
Warning: mysql_query(): Access denied for user 'zakaznik'@'srv21.endora.cz' (using password: NO) in /home/users/dawe27/testweb.hys.cz/web/4/zapasypanel.php on line 5 Warning: mysql_query(): A link to the server could not be established in /home/users/dawe27/testweb.hys.cz/web/4/zapasypanel.php on line 5 Access denied for user 'zakaznik'@'srv21.endora.cz' (using password: NO)
<?php
$data = mysql_query("select z.zapas_id, z.skore_1, z.skore_2, z.coment, d.team_name AS 'team_name_1', h.team_name AS 'team_name_2' , d.flag AS 'flag1', h.flag AS 'flag2' ,kolo
from zapasy z 
left join tymy d on z.team_id1 = d.team_id
left join tymy h on z.team_id2 = h.team_id ORDER BY z.zapas_id DESC") or die(mysql_error());
?>
<table align='left' border='0' width='315' >
<?while ($data1= MySQL_Fetch_Array($data) ) { 
?>
<tr>
<td align='center'><? if ($data1["flag1"] == "") { echo"<img src='images/flags/noflag.png' alt='logo' height='24' width='36' />";} else { echo"<img src='images/flags/".$data1["flag1"]."' alt='logo' height='24' width='36' />";} ?></td>
<td align='center'><? echo  $data1["team_name_1"] ;?></td>
<td align='center'><strong> <? echo   $data1["skore_1"] ;?></strong></td>
<td align='center'><strong><? echo " :" ;?></strong></td> 
<td align='center'><strong><? echo  $data1["skore_2"] ;?></strong></td>
<td align='center'><? echo  $data1["team_name_2"] ;?></td>
<td align='center'><? if ($data1["flag2"] == "") { echo"<img src='images/flags/noflag.png' alt='logo' height='24' width='36' />";} else { echo"<img src='images/flags/".$data1["flag2"]."' alt='logo' height='24' width='36' />";} ?></td>
</tr>
<?}?>
</table>
panther
Profil
dawe27:
Access denied for user 'zakaznik'@'srv21.endora.cz' (using password: NO)
...coz znamena, ze mas spatne vyplnene prihlasovaci udaje k DB, tipuji chybejici heslo.
dawe27
Profil
aha zapoměl jsem na require_once("settings.php");
ale pořad nevím ty chyby předtím (s tímto nesouvisí)
peta
Profil
"var_dump($data2); vypiše bool(false) "
"ale pořad nevím ty chyby předtím (s tímto nesouvisí)"
To znamena, ze sql nevratilo resource a problem je s sql. Spravne jsi sel cestou s mysql_error. Co to prihlaseni, jak psal panther? Pokud prihlaseni je spravne, tak dotaz "SELECT 1" musi vratit resource a ne false.
query = SELECT 1
resource(6, mysql result)
dawe27
Profil
přihlášeni je správné ta puvodni chyba vypisuje pořad
Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, null given in /home/users/dawe27/testweb.hys.cz/web/4/statistiky.php on line 17
i když jsem tam dal or die(mysql_error());
   if($statistiky == "1"){ 
$data2=mysql_query ("select * from hraci WHERE post = 1 OR post = 2 ORDER BY kb DESC, goly DESC, asist DESC   ");
?>
 
 
<div align='center'>
<table border='0' cellspacing='1' cellpadding='0'>
<TR>
<TH  class='th' width='30'>#</TH>
<TH  class='th' align='left' width='150'><? echo"<a href='table.php?statistiky=6'>Jméno</a>";?></TH> 
<TH  class='th' align='left' width='150'><? echo"<a href='table.php?statistiky=5'>Tým</a>";?></TH> 
<TH  class='th' width='30'><? echo"<a href='table.php?statistiky=4'>TM</a>";?></TH> 
<TH  class='th' width='30'><? echo"<a href='table.php?statistiky=3'>G</a>";?></TH> 
<TH  class='th' width='30'><? echo"<a href='table.php?statistiky=2'>A</a>";?></TH> 
<TH  class='th' width='30'><? echo"<a href='table.php?statistiky=1'>KB</a>";?></TH> 
</TR>
<? while ($data3= MySQL_Fetch_Array ($data2))  { 
?>
 <TR>
<TD class='td' width='30'><? echo  $poradi2 ;?>.</TD>
<? $poradi2++; ?>
<TD class='tdn' width='150'><? echo $data3["pl_name"];?></TD> 
<TD class='tdn' width='150'><? echo $data3["team_id"];?></TD>  
<TD class='td' width='30'><? echo  $data3["p_tm"];?></TD>
<TD class='td' width='30'><? echo  $data3["p_goly"];?></TD>
<TD class='td' width='30'><? echo  $data3["p_asist"];?></TD>
<TD class='td' width='30'><? echo  $data3["p_kb"];?></TD>
 </TR>
<?  
}
 ?>
</table> 
</div>
<?
 }

ta chyba s přihlášením byla proto, protože jsem tam zapoměl dát require_once("settings.php"); to už mi jde
peta
Profil
A kdyz pouzijes kod z chyba při výpisu z DB v uplne prazdnem souboru, jen s tim tvym require navic? Mozna ti to prijde divne, ale osvedcilo se mi na testovani pouzivat co nejjednodussi kod.
Joker
Profil
dawe27:
A když se ten SQL dotaz vykopíruje a spustí přímo v databázi (třeba v phpMyAdminu), tak funguje?
dawe27
Profil
už jse mi to podařilo rozchodit chyba byla v ORDER BY kb DESC, goly DESC, asist DESC změnil jsem názvý sloupcu a zapoměl na to.
dawe27
Profil
ještě 1 dotaz mám tabulku "hraci" a v ní sloupec "team_id" a pak tabulku "tymy" a v ní sloupec "team_name" potřebuju upravit dotaz tak aby mi vypsalo jméno týmu (team_name) podle id (tea_id)
 $data2=mysql_query ("select * from hraci WHERE post = 1 OR post = 2 ORDER BY p_asist DESC  ");
pcmanik
Profil
dawe27:
SELECT team_name FROM hraci, tymy WHERE tymy.id = hraci.team_id ...
dawe27
Profil
zapsal jsem to takto
$data2=mysql_query ("select *,tymy.team_name from hraci,tymy WHERE tymy.team_id = hraci.team_id AND post = 1 OR post = 2 ORDER BY p_asist DESC  ");
ale vypsalo to nějak divně názvý tám sice jsou ale vypsalo to 1 hrace vícekrat pokaždé s jiným týmem
<? while ($data3= MySQL_Fetch_Array ($data2))  { 

?>
 <TR>
<TD class='td' width='30'><? echo  $poradist ;?>.</TD>
<? $poradist++; ?>
<TD class='tdn' width='150'><? echo $data3["pl_name"];?></TD> 
<TD class='tdn' width='150'><? echo $data3["team_name"];?></TD>  
<TD class='td' width='30'><? echo  $data3["p_tm"];?></TD>
<TD class='td' width='30'><? echo  $data3["p_goly"];?></TD>
<TD class='td' width='30'><? echo  $data3["p_asist"];?></TD>
<TD class='td' width='30'><? echo  $data3["p_kb"];?></TD>
 </TR>
<?  
}
 ?>
</table> 

<?
Kajman
Profil
Doplňte si závorky
(post = 1 OR post = 2)
dawe27
Profil
jde to, diky :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: