Autor Zpráva
Šéva
Profil
Zdravím,

narazil jsem na problém s azbukou.
Pomocí tohoto dotazu
select distinct c.klic_polozky, Convert (Char(50),tpv2000.dbo.uf_bb_unicode_to_varchar (c.nazev_polozky,'204')) as nazev_polozky from ...
si tahám data z DB ve formátu windows-1251. Stránky mám nakódované pro windows-1250 a potřeboval bych, aby se mi pod windows-1250 zobrazovala správně azbuka. Když si pod 1250 napíšu nějaký text rusky a uložím do DB, tak mi to uloží v ASCII a následně při dotazu do DB se to zobrazí zprávně. Nicméně bych potřeboval nějakým convertem azbuku dostat buď do 1250 a nebo do ASCII... zkoušel jsem
iconv("windows-1251","ASCII//TRANSLIT","vypis z db"); ale to mi nešlo,dokonce jsem si i napsal funkci, která mi převede znaky na ASCII a druhá která je zase převede z5,ale výsledek byl stejný jako kdybych tu funkcí nepoužil a to např. takovýto "Ďčňŕňĺëü ÄŃ-Ŕíîďčíî Ë 11/99"... Když udělám dotaz do DB bez toho convertu, tak se mi vrací pouze otazníčky... Jde toto nějak vyřešit, aniž bych musel celé stránky předělávat do UTF-8?

Díky
margin
Profil *
Šéva:
potřeboval bych, aby se mi pod windows-1250 zobrazovala správně azbuka
windows-1250 neobsahuje znaky z azbuky, musíš pro znaky z azbuky použít číselné entity азбука азбука
Pokud azbukou vypisuješ větší množství textu, doporučuji zvážit předělání na UTF-8.
Šéva
Profil
tak jsem to vyřešil pomocí iframe, kde jsem si nastavil UTF-8 a pro změnu jsem pár českých textů přehnal přes iconv, sice to je prasarna, ale funguje to.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: