Autor Zpráva
Fisir
Profil
Vytvářím systém pro výpis domácích úkolů z databáze. Chtěl bych zobrazit jakýsi přehled, který by zobrazoval jen ty měsíce, pro které jsou záznamy v databázi. Zkoušel jsem vytvořit něco svého, ale bez úspěchu. Nezobrazuje to ani žádnou chybu.
SetLocale(LC_ALL, "Czech");
$server = "localhost";
$user = "sedmicka_server";
$pass = "******";
$database = "sedmicka_ukoly";
mysql_connect($server,$user,$pass) or die("Nebylo možné se připojit k serveru!");
mysql_select_db($database) or die("Nebylo možné otevřít databázi!");
mysql_set_charset("utf8") or die("Nebylo možné nastavit správné kódování!");
$monthvdb[09] = false;
$monthvdb[10] = false;
$monthvdb[11] = false;
$monthvdb[12] = false;
$monthvdb[01] = false;
$monthvdb[02] = false;
$monthvdb[03] = false;
$monthvdb[04] = false;
$monthvdb[05] = false;
$monthvdb[06] = false;
$vypis = mysql_query("select * from ukoly") or die("Nebylo možné získat data!"); 
while($polozka = mysql_fetch_array($vypis)){
    $datumpolozky = strtotime($polozka["date"]);
    $datumpolozky = StrFTime("%c", $datumpolozky);
    $monthvdb[$datumpolozky] = true;
};
if($monthvdb[09] == true){
    echo("<a href\"09\">Září</a>");
};
if($monthvdb[10] == true){
    echo("<a href\"10\">Říjen</a>");
};
if($monthvdb[11] == true){
    echo("<a href\"11\">Listopad</a>");
};
if($monthvdb[12] == true){
    echo("<a href\"12\">Prosinec</a>");
};
if($monthvdb[01] == true){
    echo("<a href\"01\">Leden</a>");
};
if($monthvdb[02] == true){
    echo("<a href\"02\">Únor</a>");
};
if($monthvdb[03] == true){
    echo("<a href\"03\">Březen</a>");
};
if($monthvdb[04] == true){
    echo("<a href\"04\">Duben</a>");
};
if($monthvdb[05] == true){
    echo("<a href\"05\">Květen</a>");
};
if($monthvdb[06] == true){
    echo("<a href\"06\">Červen</a>");
};
Alphard
Profil
Proč si z databáze nenecháte vrátit jednotlivé měsíce? distinct month(`date`)
A doporučuji odvyknout si používat tu šílenost or die().
Fisir
Profil
Reaguji na Alpharda [#2]:
distinct month(`date`)
Děkuji, zítra se na to podívám.

odvyknout si používat tu šílenost or die()
Proč?
Alphard
Profil
Fisir:
Proč?
Proč to používáte? Já vidím jen samé nevýhody, nelze to zachytit, ovlivnit vyhození, ani přehazovat výpis/logování na debug/product serveru. Navíc vaše hlášky jsou naprosto k ničemu, pro programátora nedostatečné, pro návštěvníka nesrozumitelné.
Fisir
Profil
Reaguji na Alpharda [#4]:
vaše hlášky jsou naprosto k ničemu
Ty tam jsou jen provizorně, abych odhalil případné chyby, protože s mysql_* již dlouho nedělám a mysqli na freehostingu není.

Děkuji Alphardovi, problém vyřešen.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: