Autor Zpráva
laijk
Ahojte, potrebujem veľkú radu, pred pár hodinami som založil túto tému, kde som mal problém s diakritikou pri jednej funkcii, no zistil som, že problém je úplne niekde inde...
Na svojom webe používam charset windows-1250, až teraz som zistil, že funkcia htmlspecialchars toto kódovanie nepodporuje, preto keď som chcel niečo ošetriť, a napísal som tam znak s diakritikou tak mi nevypísalo nič, na začiatku som chcel použiť charset UTF-8, ale mal som problémy s niektorými znakmi tak som zvolil windows-1250, neviem či mám skúsiť prekódovať celú stránku aj s databázou na UTF-8 (ak by sa mi podarilo teraz tie problémy so znakmi odstrániť) alebo existuje nejaká iná funkcia na ošetrenie pred html tagmi (poprípade či je vhodné spraviť vlastnú pomocou preg_replace - čo by som si nebezpečné znaky premenil sám). Tiež neviem či je lepšie používať UTF-8 keďže s windows-1250 mám už jeden problém, niesom ešte dosť skúsený tak budem vďačný za každú radu :)
Majkl578
ale mal som problémy s niektorými znakmi
Jaké problémy? Nešlo o připojení k databázi? Byly všechny soubory i kódování stránky v UTF-8?

Tiež neviem či je lepšie používať UTF-8
Rozhodně je vhodným řešením psát celý web v UTF-8. Předejdeš tím různým problémům, např. s kódováním jiných znaků jazyků.
laijk
Majkl578:
Jaké problémy?
-išla mi diakritika všetkých znakov okrem "ň", písal som aj tu na fórum, hľadal som v googly, nevedel som čo s tým tak som začal robiť vo windows-1250, skúsim to prekódovať do UTF-8 snáď to nejako pôjde

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0