Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Darker Profil |
#1 · Zasláno: 31. 8. 2012, 17:27:22
Potřeboval bych podle IP/hostname určit alespoň majoritní ISP. Dá se nějak zjistit, jaké rozsahy IP používají? Podle DNS jména IP adres O2 se dá zjistit doména eurotel.cz, nicméně si nejsem jistý zda všichni ISP vůbec přiřazují IP adresám domény (nevím, proč to vůbec dělají).
|
||
Davex Profil |
#2 · Zasláno: 31. 8. 2012, 19:36:05
Darker:
„Potřeboval bych podle IP/hostname určit alespoň majoritní ISP.“ Pokud potřebuješ zjistit konkrétní IP adresu, tak nejjednodušší je dotaz do databáze whois, kde vypadne něco takového: inetnum: 85.163.0.0 - 85.163.63.255 netname: EUROTEL-6 descr: Addr block of TO2CR mobile (Eurotel Praha) country: CZ admin-c: ETHM1-RIPE tech-c: ETHM1-RIPE status: ASSIGNED PA mnt-by: CZ-EUROTEL-MNT mnt-lower: CZ-EUROTEL-MNT mnt-routes: CZ-EUROTEL-MNT source: RIPE #Filtered role: Eurotel Praha Hostmasters address: Eurotel Praha, spol. s r.o. address: Vyskocilova 1442/1b, P.O.Box 70 address: 140 21 Prague 4 address: Czech Republic abuse-mailbox: abuse.cz@o2.com admin-c: PS88-RIPE tech-c: PS88-RIPE nic-hdl: ETHM1-RIPE mnt-by: CZ-EUROTEL-MNT source: RIPE #Filtered Pokud bys chtěl kompletní seznam, tak jdou stáhnout databáze přidělených rozsahů. Například evropské od RIPE - http://www.ripe.net/data-tools/db/faq/faq-db/can-i-download-the-ripe-database (rozbalená má 3,6 GB, ale dala by se výrazně zmenšit vyčištěním od zbytečností). |
||
Darker Profil |
#3 · Zasláno: 31. 8. 2012, 20:43:57 · Upravil/a: Darker
Doufal jsem, že jsem přehlédl nějaké minimalistické řešení. Kompletní seznam všech IP by měl něco přes 4GB takže pokud bych chtěl jen rozsahy IP pro ISP (země a město mě nezajímá) mohl bych se snad dostat o pár řádů níž.
Tahat data odjinut nechci. Každopádně dík za odkaz, zkusím to stáhnout až nebudu mít 4KB/s |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0