Autor Zpráva
Mihhc
Zdravím,

trochu jsem se zasekl.

Jedná se o poslední ukázku zde: http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=623
echo $zaznam["nazev"]."\t\n\"\t\n\t\t\r\t".$zaznam["textpisne"]; // jen \n

1) Funguje stažení txt, ale to je tak asi první a poslední co spolehlivě zde. A věc se má následovně:
Mám zapsané data zhruba následovně:

Název písničky: Skákal pes
Slova:
" Skákal pejsánek

a) Notepad mi to tak skutečně vyhodí - jen místo znaku \n \r - dělící obě části udělá čtvereček - ale \" \t v pohodě schroustá.
b) Mozilla zachová rozpitvání znaků - ale podělá kódování.
c) Nějakej jinej Windowsí texťák co tu je - taky něco popletl.
d) Jen Notepad++ se s tím popral bez problémů.
(Mimochodem ukazoval ASCI as UTF-8, zatímco vše ostatní mám jen UTF-8 - neumím říct co to zamená)
-->> Hmm, ale 99% by spustilo Pozn. blok, zděsilo se, a šli kontrolovat antivirák, že jim tam nabíhaj čtverečky. (přeháním)

2) Nu což, řekl jsem si, zkusím to přes PDF, vždyť to tam přece taky bylo :): 2. ukázka kódu
            while (ob_get_level())
            ob_end_clean();
            header("Content-Encoding: None", true);

require('fpdf.php');
            // zde je include souboru s konstantami

$pdf=new FPDF();
            $pdf->AddFont('Helvetica','','helvetica.php');
            $pdf->AddPage();
            $pdf->SetFont('Helvetica','');

$zaznam=MySQL_Fetch_Array($vysledek);
            $pdf->Cell(120,8, iconv("UTF-8", "ISO-8859-2", $zaznam["nazev"]));
            $pdf->Ln();
            $pdf->Cell(20,8, iconv("UTF-8", "ISO-8859-2", $zaznam["textpisne"]));

$pdf->Output();
A ejhle, Mozilla opět zobrazuje podělané kodování - kůň vybledl. A navíc, já potřebuju, aby se dodrželo řádkování, kdybych tam napsal třeba básničku, tak aby byla správně odřádkovaná, no.

Když už to dělám :).

Tak prosím o rady, návrhy, lepší řešení, vůbec nejlepší řešení, já toho moc nenašel.
PS: Rád bych zprovoznil oba, klidně i další.

3) Mě napadlo, abych toho nechtěl málo, kdybych tam chtěl připojit hudbu, ke stáhnutí či poslechu, tak jak se to dělá? Připojí se další sloupec do DB(tam to asi uložit jako binární data, ale šlo by to pak přehrát na stránce třeba?), nebo se to nahází někam do složky ... něco takového seriál vynechal, takže netuším.

Předem díky, M.
peta
Mihhc:
Kodovani
Server posila pro php soubory vlastni kodovani do hlavicky a to se nejspis neshoduje s tim, ve kterem to mas ulozene. V prikladu neni uvedeny radek header() s kodovanim. Viz dokumentace php.net/header, priklad pete at flifl dot com 20-Jul-2004 04:08.
//header('Content-Type: text/html; charset=utf-8'); 
header("Content-Type: application/force-download; charset=utf-8"); // by mohlo byt to, co meni kodovani v pripade 1 i 2

\n \r
muzes pouzit \n nebo \r nebo oboji a nebo v opacnem poradi. Jedno z toho by mohl notepad otevrit spravne.

format
Proc to nezobrazis uzivateli jako html stranku? Tag PRE by ti to zformatoval spravne. Php ma nl2br (http://cz.php.net/nl2br), ktere z toho pro zmenu udela html kod s odradkovani a spouzitim spravneho fontu (courier?) se to opet zobrazi spravne.

Tez by se to dalo resit pomoci sprintf.
$str = "%s\t\n\"\t\n\t\t\r\t%s";
$str = sprintf($str,$zaznam["nazev"],$zaznam["textpisne"]);
$str = nl2br($str);
echo $str;
Mihhc
peta:
Super, zdá se že všechno bere "\r\n".

Bohužel zdá se, že toto nepomohlo: header("Content-Type: ... ; charset=utf-8");
Kódování ne vše pořád bere, Notepad a Notepad++ OK.
Mozilla a WordMAC(ani nevím kde se to tu vzalo) složitější znaky nezvládnou.

PDF totéž jak poslední dva jmenovaní. A moc netuším, jak to PDF donutit ke správnému odřádkování.

Stránky jsou UTF-8, DB taky, výstup z DB taky(mysql_set_charset("utf8");).

FORMAT
Já to zobrazuji i jako HTML, přesně tyto dvě funkce(<pre> a nl2bra(); ) jsem zkoušel, fungují perfektně. Ale chtěl jsem zkusit i toto, případně i doc, a stažení přímo i hudby.
peta
Notepad ale neumi utf-8. Mozna ve wistach a vys uz jo. Ale iconv by se to mozna dalo prevest na win-1250.

"A moc netuším, jak to PDF donutit ke správnému odřádkování."
Ja take ne, takze s PDF ti neporadim.
Nedalo by se pouzit nejaky prevodnik html->pdf nebo txt->pdf? At si to vyresi ten prevodnik.
Ja bych to stejne ulozil jako txt. To vetsina editoru umi otevrit a bud si zvoli vlastni font nebo pouziji courier.

"případně i doc"
Co treba pouzit wordovske RTF? Ve wordpadu se to dobre ladi. RTF je vlastne text neco jako html, takze to seskladat nemusi byt takovy problem.
Resil jsem tak prihlasku na kurzy.
http://peter-mlich.wz.cz/web/php/pr/rtf/prihlaska.php

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0