Autor Zpráva
hugo123
Profil *
Ahojte,

prekopiroval som zdrojaky mojho maleho projektu cez FTP na hosting a jedna uplne jednoducha fukcia zrazu vypisuje chybu:

Parse error: syntax error, unexpected T_FUNCTION in

Viete mi prosim, ako to opravit?

Vopred dakujem velmi pekne.
blaaablaaa
Profil
Co třeba sem dát část toho zdrojáku okolo chyby?
panther
Profil
hugo123:
chybejici strednik nebo neco podobneho. Hledej.
peta
Profil
Nedostatek informaci, radek, co je na radku -3 az +3 kolem a pod.
Jiny hosting, jine php, starsi, jine knihovny, nektera neni aktivovana? Bezne se jedna treba o curl nebo gd2 knihovny pro php. Starsi php tez nezna funkce z verze 5, ze? Ale nenapsal jsi ani nazev funkce, tak tezko rici. Zkus se zeptat kristalove koule u vestkyne.
hugo123
Profil *
Ten subor obsahuje v podstate takyto obsak a vypisuje v tomto subore chybu na 1. riadku
<?php
/* Overenie */
function overMenu()
{
    echo "Skuska";
    
}
?>

Tusite, co je zle?
Tori
Profil
hugo123:
V [#5] by chyba být neměla. Otázka je, jak velký rozdíl je mezi skutečným souborem a "v podstate takýmto obsahom".
hugo123
Profil *
Tori:
ziadny?

Dam do prehliadaca tento subor presne s obsahom, co som napisal hore a vypise tu chybu.

Nema sa v starsich funkciach inaksie definovat funkcia?
DJ Miky
Profil
Máš tam všude nedělitelné mezery (mezi "function" a "overMenu", mezi "echo" a "Skuska", odsazení před echo i na dalším řádku), nahraď je normálními, nejlépe si jednu zkopírovat a použít funkci "Nahradit vše" v textovém editoru.
hugo123
Profil *
DJ Miky:
Dakujem velmi pekne.

Ale co je to nedelitelna medzera?
A ako dostanem normalnu medzeru?
Jan Tvrdík
Profil
hugo123:
Ale co je to nedelitelna medzera?
Viz třeba http://blog.converter.cz/index.php?p=513.

A ako dostanem normalnu medzeru?
Obvykle stiskem mezerníku.
hugo123
Profil *
Jan Tvrdík:
Tak, ale potom ja tam mam normalne medzery.
nemam tam ziadne hentake medzery.

Kde moze byt este problem?
Jan Tvrdík
Profil
hugo123:
Kde moze byt este problem?
Nevím, soubor smaž, vytvoř nový a překopíruj do něj ten kus php kódu, který jsi dával sem.
peta
Profil
"nemam tam ziadne hentake medzery."
Kdyz myslis :) Pak tam muze byt jeste na zacatku UTF-8 trojznak.
Muzes zkusit nahrazovanim zmenit " " za "XYZ". A kde neco zustane, tak to neni klasicka mezera, ale jiny znak. Mno, a pak to premenis zpet.
A nebo muzes celou tu cast kodu smazat a naklepat rucne.

Tady se to jevi na foru, ze je to spravne napsano.
Kdyz si ten kod zkopiruji, pridam na konec overMenu(); a pustim (http://localhost/x/xkod.php) vypise "Skuska".
Takze kod zkopirovany z fora mi funguje. Ale forum muze tve divne znaky nahrazovat.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: