Autor Zpráva
Kukusak
Profil
Zdravím,
mám stránku index.php a na ní jsou přes include vloženy bloky s obsahem a ty include bloky jsou uloženy v podřazené složce a ty bloky obsahují obrázky. Ale obrázky se mi nezobrazují.
A proto se ptám, má bejt obrázek uloženej ve stejnym adresáři jako ten index.html, nebo u těch include souborů? Protože když ho zkopíruju do obou tak se stejně neukáže. Funguje mi pouze absolutní odkaz na obrázek :-(

Děkuji všem za odpověď!
panther
Profil
Kukusak:
nechce se mi přemýšlet nad tvojí adresářovou strukturou, ale ../ je o adresář výše. Odvoď se relativní cestu dle toho, jak potřebuješ.
jenikkozak
Profil
Kukusak:
Obrázky (máš-li na mysli obrázky vkládané přes <img>) se přidávají až do výsledného HTML. Zobraz si tedy zdrojový kód, který vygeneruje PHP a podívej se, jestli jsou tam uvedené adresy správně.
Kukusak
Profil
panther:
../ je o adresář výše.
Mám root adresář a pak už jen adresář záznamy. A v tom adresáři záznamy jsou naincludované php souborykteré obsahují zmíněný img tag. Soubor je vlastně celý jen html tagy, přípona php je jen kvůli include.
Mě to s relativníma adresama fungovalo na počítači, kde jsem to začal vytvářet, ale při přesunu na druhé pc, ani dyž jsem to přepsal, jak chtěl :-(
nemeja
Profil
adresy zadávej vůči tomu souboru, kterej se vypisuje, tzn. pokud máš index.php, složku obrázky, složku include a v ní ty soubory, tak na obrázky linkuješ, jako kdyby jsi pořád byl v tom index.php tzn. obrazky/1.jpg, pokud ale otvíráš např. localhost/include/galerie.php tak cesta na obrázek už je ../obrazky/1.jpg :) snad jsem to napsal nějak přijatelně, kdyby ne, tak to klidně jěště rozvinu :)
margin
Profil *
Kukusak:
Z toho, co popisuješ, jsem nepochopil, jaké je adresářová struktura tvého webu. Větě, takže neporadím konkrétně, jenom všeobecně, protože sám pocit, že pořád nechápeš, jak to udělat:
Relativní cesta (nejen) k obrázkům se odvozuje od umístění, kde je umístěný soubor, do kterého includuješ. Kde jsou umístěné includované soubory, je naprosto lhostejné.

Mě to s relativníma adresama fungovalo na počítači, kde jsem to začal vytvářet, ale při přesunu na druhé pc, ani dyž jsem to přepsal, jak chtěl
Tomu ani trochu nevěřím, při relativním adresování se to nemůže stát. Leda že bys kopíroval z Windows na Linux nebo (tady si nejsem jistý, když, tak mě někdo opravte) Mac, protože tam se ve jménech souború a složek rozlišují velké a malé písmena.

Pokud si neporadíš sám, tak dej odkaz na živou ukázku.
Kukusak
Profil
margin:
Kde jsou umístěné includované soubory, je naprosto lhostejné.
To jsem chtěl slyšet, každopádně, když to přesunu na hostingovej server, tak to funguje s relativníma adresama v pořádku :-)

A s těma PC se to fakt stalo, rozdíly byly fakt jen ve verzi windows (XP a 7), názvu disku a verzi EasyPHP (o ňáky desetinky), ale nic z toho by nemělo hrát roli :-)
Nechápu proč, ale když jsem nainstaloval novou verzi EasyPHP, tak už vše funguje :-)

Všem vám děkuji za radu! :-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: