Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Klek Profil * |
#1 · Zasláno: 15. 9. 2012, 23:01:30
Zdravím, hledal jsem, možná špatně. Zajímalo by mě, jak formulovat výpis, aby to vypsalo jen podle určitého písmena. Mám dejme tomu několik zápisů od každého písmene, ale jak udělat, aby skript vypsal pouze písmeno F. Jediné co mě napadlo je abecední výpis...
Děkuji |
||
Alphard Profil |
#2 · Zasláno: 15. 9. 2012, 23:07:06
Něco jako
where name like 'f%' , tedy vypsat všechny názvy začínající písmenem f? Také je možnosti přidat si pro počáteční písmeno vlastní sloupec.
|
||
Tori Profil |
#3 · Zasláno: 15. 9. 2012, 23:07:41
Klek:
Přidala bych do DB ještě jeden sloupeček (typu CHAR(2) ), kde budete při vkládání nových záznamů ukládat jejich začáteční písmeno. Při vyhledávání záznamů třeba od A přidáte do SQL dotazu WHERE zacPismeno = 'A' . Je to lepší, než vyhledávat podle WHERE SUBSTR(sloupecek, 1, 1) = 'A' , protože se můžou využít indexy, a taky snadno zjistíte seznam začátečních písmen, od kterých existuje nějaký záznam.
|
||
Giga Profil |
#4 · Zasláno: 16. 9. 2012, 07:11:20
Používam
select * from zoznam where priezvisko > "P" and priezvisko < "R" order by priezvisko; Nájde to priezviská začínajúce na P. Chybička sa vyskytne, až mám v zozname preklep a chlapíka napíšem s malým p na začiatku. V prípade potreby sa to dá porovnávať s prvými dvomi - tromi písmenami pri dlhých zoznamoch. |
||
Časová prodleva: 12 let
|
0