Autor Zpráva
andy7
Profil *
Ahoj mám na vás taký dotaz a to je .. Mám vytvorený script na pridavanie cloankov.. taktiez i na vypisanie týchto článkov.. a rozmyslam ako by sa tieto články dali komentovať. po stlačení nejakého odkazu/buttonu niečo v štýle "PRIDAJ KOMENTÁR" sa mi zobrazí nejaká textarea kde by som mohol pridat komentár. a tu je ten problem..Kliknem na druhy článok na odkaz/button pridaj komentár. lezne tu je ta zrada.. keď kliknem na jeden tento odkaz/button roztvoria sa mi všetky články resp ich textarea. Mojím zámerom je aby sa mi vyroloval len jedna texarea a to ta kam som klikol .. vedeli by ste mi pomoct.. dakujem za kažú radu
mimochodec
Profil
Ukaž stránku, kde se to děje. Pravděpodobně půjde o nedodělaný javascript.
andy7
Profil *
javascript tam nie jezatial vobec, iba php. bohužial scripty som vymazal stacilo by len popísať ako yb som mal postupovat :) a uz nejak si pomôžem
mimochodec
Profil
Články a komentáře ukládej v databázi. Vazbu komentář - článek udělej pomocí sloupce IDclanku v tabulce komentářů, pak můžeš vypisovat jen ty komentáře, které k danému článku patří.

Na začátku popisuješ nějaké konkrétní chybné chování stránky, ze kterého jsem odhadl použití JS a chybu v něm. Teď se ptáš na to, jak obecně řešit komentáře. Je těžké ti radit.
Šéva
Profil
andy7:
www.php.jonweb.cz/skripty/komentare/
http://interval.cz/clanky/komentare-k-clankom-v-php-1/
http://interval.cz/clanky/komentare-k-clankom-v-php-2/
http://interval.cz/clanky/komentare-k-clankom-bez-databaze/
a další
andy7
Profil *
ka by som fakt potreboval len identifikaciu clačlánku nku teda nejake id článku..alebo co aby som vedel ktory článok komentujem s ktorým id cislom.. previazane je vsetko ako ma byť ale toto neviem jednoducho identifikaciu že pridavam komentár na číslo članku povedzme 2 .. ak by som toto poslal.. nejakym dotazom insert into (xxx)values ('$xxx') tak sa mi prídá ten komentár tolko krat kolko cloánkov existuje .. vie niekto poraditit?
andy7
Profil *
Vázne sa tu nenájde niekto, kto by mi pomohol velmi by mi to pomohlo sorry za spam ale so uplne zufaly :( ?
shaggy
Profil
andy7:
Myslím, že aj pre teba platí pravidlo č. 8.
Ak to tak veľmi potrebuješ a si tak zúfalý, že sa to nemôžeš naučiť, tak nech sa páči, jednoduché riešenie: Práce a zakázky
andy7
Profil *
diky ale mne taci vysvetlenie ako zachytit id clanku ktory chcem komentovat ;)..
mimochodec
Profil
andy7:
diky ale mne taci vysvetlenie ako zachytit id clanku ktory chcem komentovat ;)..

Vkládáš články do databáze? Máš tam sloupec ID a k němu nastaveno auto_increment?
andy7
Profil *
Ano mam. Toto id sa snažim nejak zakomponovať. Ale bohužial nejde mi to. Skúšam i nejak pomocou javascriptu ale stale nič..
mimochodec
Profil
andy7:
Skúšam i nejak pomocou javascriptu ale stale nič..

Zjevně nechápeš základy. Tahat do tohoto javascript vůbec nedává smysl.
Vypíšeš článek, pod ním je formulář pro vložení komentáře. V něm je nějaký hidden, ve kterém je ID článku. Po odeslání formuláře přidáš komentář a jako ID článku použiješ hodnotu z toho hiddenu.
Myslím že doslovnější radu asi nedostaneš.
andy7
Profil *
nikdy som nerobil niečo takéto pomocou hidden.. resp nikdy som neodchytaval id .. par lui mi radilo javascript tak preto som sa to snazil skusit :) ale diky za radu skusim :)
martin1312
Profil
čo je natom ťažké?
<input type="hidded" name="nieco" value="hodnota">
po odoslaní s tým pracuješ v PHP ako s normálnym formulárovým prvkom $_POST['nieco']
andy7
Profil *
len takto stale ma value hodnotu posledneho vycucnuteho id...
mimochodec
Profil
andy7:
Co kdybys ukázal nějaký kód? Třeba ten, kterým vypisuješ ten článek.
andy7
Profil *
Pre ukážku niečo takéto ..
 $sql="SELECT * FROM claims order BY id DESC LIMIT 10 ";
 $res=mysql_query($sql);
 $pocet=mysql_num_rows($res);
 $i=0;
  while($zaznam = mysql_fetch_assoc($res))
            {
              $user      = $zaznam['id_u'];    
              $who       = $zaznam['who'];
              $date      = $zaznam['date'];
              $claim     = $zaznam['claim'];
              $id             = $zaznam['id'];
              $sys_date = date("d.m.Y \o H:i",strtotime($zaznam['sys_date']));
              $i++;
              
              echo'<div id="staznost">';
              echo '<b>Nick: </b>'.$user.' | <b>Sťažnosť na: </b>'.$who.' | <b>Sťažnosť kedy: </b>'.$date.' | <b>Dátum odoslania: </b>'.$sys_date;
              echo '<p id="staznost_a">'.$claim.'</p>';
              echo '</div>';
 }
  
          
mimochodec
Profil
A co ti brání dát před tu poslední závorku formulář pro okomentování a do něj zapracovat ten hidden, kterému dáš hodnotu $zaznam['id']?
andy7
Profil *
v tom hiddene sa nebude prepisovať hodnota $id ako ten cyklus beží? teda každá hodnota hiddenu by sa rovnala poslednej iteracii cyklu? Momentálne nemam k dispzíci veci aby som to skúsil.
Ale aj tak si neviem predstaviť potom tú identifikáciu na ktoré id staznosti reagujem. a taktiež si neviem predstaviť ani dotaz
$sql ='Insert INTO comments (id_staznosti) VALUES ("ako ziskat to id staznosti na ktoru som klikol")';

Ďakujem za odpoveď
panther
Profil
andy7:
v tom hiddene sa nebude prepisovať hodnota $id ako ten cyklus beží?
proc myslis?

Momentálne nemam k dispzíci veci aby som to skúsil.
jen vymluva. Nejprve to zkus, pak se ptej, kdyz to nebude fungovat.

ako ziskat to id staznosti na ktoru som klikol
treba pomoci parametru v URL a nasledne tedy z GET.
andy7
Profil *
takze mal som moznost to vysksat.. parameter url? lenze mne ide o to že som stale na rovnakej stranke index.php .. tam to vsetko ma prebiehať.. neodkazujem sa na nieco taketto index.php?id=2 . jednoducho mam len ten index.php ktory po stlaceni buttonu spracovavam. ukážka
ak teda kliknem na odkaz "pridaj komentar" zobrazi sa mi form.. (urobene pomocou jquery) a ja chcem získat honotu id.. len bohuzial neviem ci sa to da pomocou php takto spravit
mimochodec
Profil
andy7:
Už tři týdny tady vyskakuje tvoje vlákno, kde řešíš banalitu a nevypadá to, že bys nějak pokročil. Ten obrázek neříká vůbec nic, v textu píšeš o parametru url, pak zmiňuješ, že "neodkazuješ sa na nieco taketto index.php?id=2" - to bys skoro mohl, psal jsem ti to před 4 dny. Rozumíš tomu, jak se zpracovávají hodnoty odeslané formulářem? Dostuduj si základy a pak vymýšlej aplikace.
Ještě jednou to zopakuju:
Jestli máš stránku, kde je několik článků a ke každému lze přidávat komentáře (takto se mi to od začátku jeví, ale ani po 20 příspěvcích si tím nejsem jist), potřebuješ pod každý dát formulář, jehož součástí bude input type=hidden, kterým přeneseš ID článku. Jestli toto nechápeš nebo to neumíš udělat nebo jsem já špatně pochopil o co ti jde, dej sem odkaz na stránku, kde toto ladíš a popiš srozumitelně zadání. Vykašli se na obrázky, na jquery a na javascript, nic z toho nepotřebuješ a jen tě to odvádí od pochopení podstaty.
andy7
Profil *
ten hidden som tam vložil a pracoať s formulármi viem (len asi nie tak ako som si myslel) .. neviem pochopit ako spracovat ten konkretny hidden z formularu po kliknuti na tlačíko
predpokladám že ak sa to bude dat tak to pojde pomocou $_get/$_post ale nemam tusenie ako spracovat tie dhonoty z konkretneho formularu.. je dost tazke vyjadrit sa písomne..
mimochodec
Profil
andy7:
je dost tazke vyjadrit sa písomne..

Tak sem dej odkaz na stránku. Myslím že z ní to půjde pochopit okamžitě.
andy7
Profil *
am.6f.sk/napalilima
FUYO
Profil *
Pokud máš základní znalosti s PHP a MYSQL tak co je na tom těžkého? Přečti si něco o odesílánjí formulářů. Vůbec tu ani nevidím tvůj script na odesílání komentářů.
andy7
Profil *
Normalny script pre odosielannie s jednoduchou kontrolou
if(isset($_POST['send_comment'])){
    $comment = mysql_real_escape_string(trim($_POST['comment']));
        if($comment!=""){
          $sql = "INSERT INTO comments (id_u, id_c, comment, sys_date, ip) VALUES ( 1,1, '$comment', NOW(),'$ip' )";
          $vys = mysql_query($sql);
        }        
}
mimochodec
Profil
<form action="soubor.php" method="post">
<input type="text" name="comment">
<input type="hidden" name="idclanku" value="999">
<input name="send_comment" type="submit" value="Pridať komentár">
</form>
Tohle potřebuješ pod každý z těch článků. S tím, že upravíš action a value="999" nahradíš skutečným id článku.
andy7
Profil *
parada funguje to :) Ďakujem pekne. teraz mi ostava uz len prist na to preco sa mi po odoslani komentáru uložia do db záznamy ako keby som reagoval na vsetky clanky naraz .


Ester raz dakujem vam za ochotu a hlavne za trpezliivost.. hidden som doteraz nikdy nemusel pouzit.. UZ to funguje so vsetkym tak ako ma :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: