Autor Zpráva
Fisak
Profil
Dobrý den. Mám problém se zjištěním složky na serveru. Tedy potřebuju zjistit adresu serveru s aktuálním umístěním skriptu ... tzn. když skript bude umístěn ve složce "www.adresa.cz/slozka/index.php" tak bych potřeboval vypsat to "www.adresa.cz/slozka". Pokud ale bude třeba adresa souboru "www.adresa.cz/index.php" tak aby se mi vypsalo jen "www.adresa.cz" ... druhá varianta se dá řešit pomocí "$_SERVER['SERVER_NAME']" jenže co s tou první variantou ?? zvlášť když tech složek bude třeba více. Předem děkuji za odpověď.
Rellik
Profil
No dalo by se to udělat pomocí výpisu adresáře. Jen před to pak stačí dát tu adresu servru. Jen to vypíše všechno co tam je, tak by to chtělo podmínku pro které soubory / složky by výpis neplatil... Funkce readdir()
nethor
Profil
Záleží k čemu přesně to potřebuješ.
řešíl bych to tak:
var_dump($_SERVER);
vybrat proměnnou, kterou potřebuješ a pomocí dirname() , basename() , pathinfo() nebo realpath() vykuchat výsledek.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: