Autor Zpráva
Pavel Straka
Profil
Dobré ráno, rád bych poprosil o radu. Mám klasický HTML formulář (několik textových polí- input type="text" a pole pro upload souborů- input type="file"), který po odeslání zpracuje PHP skript a v případě, že něco není v pořádku (nevyplněná pole, soubor v nepovoleném formátu apod.) je uživatel vrácen zpět na formulář a nevyplněná políčka se zabarví červeně.

Zajímá mě, jestli existuje možnost, jak uchovat v input type="file" zvolenou volbu, tak aby uživatel nemusel v případě, že nevyplnil vše povinné pokaždé vybírat soubory znovu a znovu. Děkuji všem za rady.
Alphard
Profil
Nemělo by to jít, především z důvodů bezpečnosti.
Můžete validovat u klienta v js, udělat vícekrokový formulář, jednou uploadovaný soubor uložit do tempu a nahradit skrytým názvem, nebo ho uživatel vybere znovu.
peta
Profil
Validaci provadis pres PHP nebo JS? To je dost zasadni pro to, kde se ptat na odpoved.
Pokud se validuje v JS a formular se neodesle, policko se nesmaze.
Pokud se validuje v PHP a formular se odesle, pak ten soubor i pri chybne vyplnenem formulari se spravnym overovacim kodem muzes prevzit, nahrat a uzivateli vratit link a moznost soubor odstranit. Pri spravnem odeslani nahrajes vsechny nove soubory a k tomu pridas vsechny uz nahrane soubory.
Takze se v obou pripadech nic neztrati :)
Edit: Jo, jeste muzes validovat v php a cast se soubory oddelit od uzivatelskych dat. A nebo zkombinovat php a js tak, ze po vyhodnoceni casti 1 == true se javascriptem odesle i druhy formular se soubory.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Pavla Straku:
Také jde odeslat formulář do jiného rámu, tedy dát mu target a mít na stránce <iframe> s patřičným name.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: