Autor Zpráva
Peet
Profil
Dobrý den, řeším následující problém. mám složku která nese název jako určité ID v ní je další složka ta se jmenuje hl..

a v kazde slozce je urcity pocet fotek. uchovávám si hodnotu abych věděl kolik poté projedu forem a jednotlive smazu kazdou fotku ve slozkach, poté zjistím jestli dosahlo i nejvysi hodnoty a pokud ano smazu slozky.. ale porad mi pise ze slozky nejsou prazdne.. uz fakt nevím jak to mohu udelat.. Předem díky

Ukázka:
$pocetFotek=6;
  //smazání fotek
  for($i=0;$i<$pocetFotek;$i++){
    unlink("img/usersImg/$id/hl/".$info['znacka'].$info['model'].$info['obsah']."_".$i.".jpg");
    unlink("img/usersImg/$id/".$info['znacka'].$info['model'].$info['obsah']."_".$i.".jpg");
    
    if(($i+1)==$pocetFotek){
        rmdir("img/usersImg/$id/hl");
        rmdir("img/usersImg/$id"); 
    }
  }
Alphard
Profil
Proč tak složitě?
PHP mám dobré prostředky pro procházení souborů. Když pominu iterátory, stačil by vám třeba scandir() a projít přes foreach.
Pro smazání adresáře jsou hotové funkce, které maží rekurzivně. Stačí na manuálové stránce u unlink() i rmdir() hledat slovo recursive a nějaký si vybrat.

ale porad mi pise ze slozky nejsou prazdne
Koukal jste na FTP? I na skryté soubory?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: