Autor Zpráva
Berry
Profil
Ahoj, s php teprv zacinam, ale mam takovej dotaz ohledne title. Mam jeden index.php a pres switch vkladam stranky. Jak ale udelat jedinecny titulek pro kazdou tu stranku. Nasel jsem ruzne navodu, nic mi ale poradne nefungovalo. Zkusil jsem teda jednoduse umazat v <head> <title> a jednoduse jsem ho hodil az do samotne stranky kterou includuju do index. Funguje to, ale je to v poradku?

index.php

<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html;charset=utf-8">

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="styly.css">
</head>
<body>
<h1>nadpis</h1>

<?php
require 'menu.php';
?>


    
<?php
if (!empty($_GET['goto']))

switch ($_GET['goto'])
 {
 case 'stranka1': $soubor = 'stranka1';  break;
 case 'stranka2': $soubor = 'stranka2';  break;

 default: $soubor = 'error';
 }
 
 else {
    $soubor = 'uvod';  
}
 
 require $soubor . '.php';
?>


</body>
</html>

stranka1.php

 <title>Stránka 1</title>
 
 Stranka 1

berte to jen jako ukazku

Dalsi vec jsou podstranky, treba ke strance2 chci udelat podstranku, jen nevim jak na to, odkza bude include-obsah/index.php?goto=stranka1&podstranka zrejme, jen nevim jak to pridat do toho switche

diky za rady
suvel
Profil
Moc tomu nerozumím, hlavně netuším, co máš na mysli pod pojmem "switch". Nicméně každá stránka musí mít svoji hlavičku a v ní <title>. Tam napíšeš buď napevno, jaký má mít stránka titul, nebo to můžeš vypsat pomocí php: <title><? echo $nazev_stranky?></title>.
Tori
Profil
Ad <title>: Jednotlivé části stránky se často neposílají rovnou prohlížeči, ale ukládají do proměnných, pak se poskládá stránka (se správnou struktorou HTML) a pak teprve zobrazí. Pro příklad koukněte na vlákno Mám použitelný skript na pěkné URL?, další možnost je rovnou začít používat nějaký šablonový systém.

Ad podstránky: switch bych nechala jen pro hlavní stránky, a podstránky řešit až v nich. Při adrese ?goto=stranka1&podstranka by se v index.php includoval stranka1.php, a ve skriptu stranka1.php teprve zjišťovat, jestli byla zvolená nějaká podstránka a která.
Ještě k tomu switchi - dá se to napsat i flexibilněji, aby prostě skript vzal hodnotu parametru $_GET["goto"] a podle ní zkusil načíst stránku. Příklady: tady nebo tady.
Berry
Profil
Tori:
Tak vim, ze to jde napsat i tak, abych nemusel porad pridavat nove radky s kazdou strankou, jenze nenasel jsem zpusob jak to udelat bezpecne jako je tady ten switch. No sablonovaci syastem, asi Nette. S tim mam taky uz zkusenosti mensi. Jenze kdyz clovek nezna zaklady :D tak tam udela akorat statickou stranku, max prihlaseni uzivatelu :D


suvel:
tak kazda sranka nemusi mit hlavicku kdyz includuju jen obsah do index.php ve kterem je hlavicka, je nesmysl psat kazde strance hlavicku, to <title><? echo $nazev_stranky?></title> je pouzitelny, ale i tak myslim, ze by mohlo byt neco jednosusiho, no zkusim spis to Nette jak pisu niz
suvel
Profil
Berry:
Každá stránka musí mít hlavičku a je jedno z kolika částí ji vytvoříš. Ty části samozřejmě hlavičku nemají. Ale to jsou úplné základy...
Berry
Profil
suvel:
no dyt pisu, ze mam jeden index kde MAM hlavicku, ty vkladane casti jako uvod, blbost, dalsi blbost atd.. uz je nesmysl psat hlavicku kdyz to jen includuju do hlavniho layoutu kterej uz ma hlavicku

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: