Autor Zpráva
pedro-7
Profil
chcem sa opytat na tento php kod podla mna je bezchyby len ked ho idem zobrazit na localhost tak nejde napise mi chybu daku s apache... neviete mi s tym pomoct? a ked ho dam na server tak to uz vobec nejde...
<?php
if(isset($_FILES['fupload']))
{
print "názov:". $_FILES['fupload']['name'] ."<br>";
print "velkost".$_FILES['fupload']['size'] ."<br>";
print "chyba".$_FILES['fupload']['type']."<br>";
}


?>
<form action="<?php print $_FILES['PHP_SELF'] ?>" method="post" />
      <input type="file" name="fupload" />
       <input type="submit" name="" value="odoslat" />
        <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" />
      
</form>

Moderátor Davex: Titulek „vlastnosti obrazka php na nacitanie“ nevystihuje podstatu dotazu. Příště zkus prosím vymyslet lepší.
Mike8748
Profil
pedro-7:
tak nejde napise mi chybu daku s apache.
a my máme tipovat jakou chybu?
pedro-7
Profil
Mike8748
tu je ta chyba:
Access forbidden!

You don't have permission to access the requested object. It is either read-protected or not readable by the server.

If you think this is a server error, please contact the webmaster.
Error 403
localhost
10/19/12 18:54:37
Apache/2.2.22 (Win32) PHP/5.4.7
Tori
Profil
pedro-7:
Místo print $_FILES['PHP_SELF'] má být print $_SERVER['PHP_SELF']. Ale ty chybové hlášky každopádně pište zároveň s dotazem.
pedro-7
Profil
Tori:
vdaka to uz ide len mam problem zas ze mi vzdy vypise 2 chyby ked pridam obrazok do suboru
<html>
<head><title>Odeslání souborů na server</title></head>
<body>
  <div>
  <?php
  if (isset($_FILES['fupload']))
  {
    print "název: ".           $_FILES['fupload']['name']       ."<br />";
    print "velikost: ".        $_FILES['fupload']['size'] ." bajtů<br />";
    print "dočasné umístění: ".$_FILES['fupload']['tmp_name']   ."<br />";
    print "typ:  ".            $_FILES['fupload']['type']       ."<br />";
    print "chyba: ".           $_FILES['fupload']['error']      ."<br />";

    $nazev_souboru = $_FILES['fupload']['tmp_name'];
    $cil = "soubory/".$_FILES['fupload']['name'];
    move_uploaded_file($nazev_souboru, $cil)
      or die ("Přenesený soubor nelze zkopírovat");
  }
  ?>
  </div>
  <form enctype="multipart/form-data"
      action="<?php print $_SERVER['PHP_SELF']?>" method="post">
      <p>
         <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="256000" />
         <input type="file" name="fupload" style="width: 500px;"/><br />
         <input type="submit" value="Odeslat soubor" />
      </p>
  </form>
</body>
</html>
abc
Profil
pedro-7:
Lidé tu nejsou tak souteživí, jak si asi myslíš. Nebudou hádat jaké chyby...
pedro-7
Profil
abc:ale proste nejdem mi to vobec zobrazit ani tam dat a chybu mi ziadnu neukazuje len ked vlozim obrazok tak ako mam v tom kode spracovane ze $_FILES['fupload']['error'] tak mi to napise 2 chyby
Davex
Profil
pedro-7:
tak mi to napise 2 chyby
Tak to máš ještě hodně práce před sebou. Nejdřív se pokus zjistit o jaké chyby jde, najdi jejich příčinu a tu oprav.
pedro-7
Profil
no vdaka teda :)
Mike8748
Profil
pedro-7:
napíše to 2 chyby (pokud to píše chyby, piš sem jaké), nebo to píše "chyby: 2" ?
pokud to druhé, tak číslo 2 v poli ['error'] znamená že se pokoušíš nahrát soubor větší než máš nastavený limit

konkrétní význam jednotlivých polí a jejich hodnot by sis snad ale mohl přečíst v php manuálu ne?
pedro-7
Profil
Mike8748
no ved ja viem lenze ked prestavim hodnotu <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="256000" /> tak mi to stale nejde tak aku hodnotu tam mam dat aby mi to islo co na najvacsie???


na servery mi to ide ale na localhost nie..
Mike8748
Profil
pedro-7:
nastavit to máš tak aby jak potřebuješ. nikdo netuší jak velký soubory nahráváš nebo chceš nahrávat.

jinak velikost nahrávaného souboru může být omezena i v php (hodnota upload_max_filesize v php.ini) případně i jinde
abc
Profil
pedro-7, Mike8748:
+ post_max_size

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: