Autor Zpráva
dragon124
Profil
Dobrý den,
Kůli tomuto prográmku jsem sem již psal. Jenom bych chtěl říct, že se na tom učim a že je mi jasný, že bych toměl dělat s sql.
Mám problém, zaprví když to napíšu správně, tak to píše : "špatně 0 správně 1" když to poté napíši znova, tak to řekne : "špatně 1 správně 0" přitom by to, že jsem to už měl zprávně mělo zůstat.
2. nevim proč mi to vždy hází ten stejnej tvar, když by to mělo bejt náhodně
<html>
<head>

</head>
<body>
<?php
$osobacj = rand(1,6);
$osobafj = $osobacj;
$filecj = fopen("etre.cj", "r");
while($osobacj > 0) {
$cj = trim(fgets($filecj));
$osobacj--;
}
fclose($filecj);
$filefj = fopen("etre.fj", "r");
while($osobafj > 0) {
$fj = trim(fgets($filefj));
$osobafj--;
}
fclose($filefj);

echo $cj;



?>
<form method="POST">
<input type="text" name="odpoved" />
<input type="submit" />
</form>
<?php
$spravne=0;
$spatne=0;
if(isset($_POST["odpoved"])){
    if($_REQUEST["odpoved"] == $fj) {
        echo "spravne";
        $spravne++;
    }else {
        echo "spatne, spravne je to $fj.";
        $spatne =++;
    }}
    echo "mate spatne $spatne , dobre $spravne";
?>
</body>
</html>
na vyzkoušení je skript na fj.tuxpages.cz
soubor etre.cj je v fj.tuxpages.cz/etre.cj a etre.fj je fj.tuxpages.cz/etre.fj.
Předem děkuji za všechny odpovědi.
Norman
Profil
Řekni nám spíše co je účel programu, co tím chceš docílit ?
Rellik
Profil
Můžeš normálně polopatě vysvětlit co to má vlastně dělat?? A jaké hodnoty mají být správně a nebo špatně?
Mike8748
Profil
dragon124:
ad 1) proč by tam mělo něco někde zůstávat když nikde nic neukládáš? hodnoty proměnných jsou uchovány pouze po dobu běhu skriptu, pak se ztratí. pokud nechceš aby se ztratily jejich hodnoty, musíš to někam uložit (session, cookie, soubor, databáze,...) To ty neděláš proto si to nepamatuje kolik si jich udělal správně/špatně.

ad 2) vzhledem k malému rozsahu náhodně generovaných hodnot je pravděpodobné že dvě nebo i více po sobě jdoucích hodnot budou stejné. generátory náhody zas tak náhodné nejsou
dragon124
Profil
Slysel sem, ze to generuje podle toho, jaka je setina sekundy
Ma to otestovat cloveka z francouskych nepravidelnych sloves.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0