Autor Zpráva
kohl
Profil
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jaký způsob odhlašování je lepší, jestli pomocí GET nebo POST a jaké jsou jejich výhody a nevýhody.
panther
Profil
kohl:
Odhlasovat se da obycejnym odkazem, takze metodou GET, nebo ani nepotrebujes parametr v URL, muzes klidne odkazovat na odhlas.php a tam odhlaseni provest.
kohl
Profil
Proč se tedy používá i POST?
panther
Profil
kohl:
kde?

Jsou dve moznosti: GET a POST (pripadne odkazem na odhlasovaci stranku, bez parametru). Vsechny funguji, tak proc nezvolit tu nejjednodussi z nich, obycejny odkaz?

Fakt nevim, jak lepe na tvou otazku odpovedet... Je to asi jako by ses me ptal, proc si Fanda z Horni Dolni koupil Skodovku a ne Seata. Fakt netusim. Zkus se ptat na neco, na co jde odpovedet.

Jestli si myslis, ze bude spravnou volbou formular s jednim tlacitkem-submitem odeslany metodou post, pouzij ho.
Tori
Profil
kohl:
Většinou se to rozlišuje tak, že POSTem se posílají požadavky, které mění data (přidání/editace/mazání), kdežto GETem se posílají požadavky na změnu zobrazení (stránkování, vyhledávací formuláře, mj. i proto, aby šel uložit pevný odkaz na určitou množinu vyhledaných výsledků). Přihlášení bych určitě posílala jen metodou POST, ale u odhlášení je to celkem jedno.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: