Autor Zpráva
sparky
Profil *
Zdravím, ukládám přes jednoduchý skript obrázky na server a přitom je ukládám do databáze, ale chtěl bych při uložení na server vytvořit miniaturu obrázku a uložit jí na server, zkoušel jsem hledat, ale nic co by mi pomohlo jsem nenašel.

<?php

$slozka= $_GET['galerie'];
$uploadDir = "../photos/$slozka"; // adresar, kam se maji nahrat obrazky (bez lomitka na konci)
$allowedExt = array('jpg', 'jpeg', 'png', 'gif'); // pole s povolenymi priponami
$galerie = $_GET['galerie'];  
// zpracovani uploadu
if(isset($_FILES['nazev']) && is_array($_FILES['nazev']['name'])) {
 
    $counter = 0;
    $allowedExt = array_flip($allowedExt);
    foreach($_FILES['nazev']['name'] as $klic => $nazev) {
      
        $dot="INSERT INTO {$cfg['tbl_fotky']}
                (nazev, galerie, title) VALUES
                ('$nazev','$galerie','{$_POST['title']}')";
             queryDBdata ($dot);
      
        $fileName = basename($nazev);
        $tmpName = $_FILES['nazev']['tmp_name'][$klic];
        // kontrola souboru
        if(
            !is_uploaded_file($tmpName)
            || !isset($allowedExt[strtolower(pathinfo($fileName, PATHINFO_EXTENSION))])
        ) {
            // neplatny soubor nebo pripona
            continue;
        }
        if(move_uploaded_file($tmpName, "{$uploadDir}".DIRECTORY_SEPARATOR."{$fileName}"))
        
       { 
            ++$counter;
        }
 
    }
 
    echo "<p>Bylo nahráno {$counter} z ".sizeof($_FILES['nazev']['name'])." obrázků.</p>";
 
}


?>

     <form method="post" enctype="multipart/form-data" action="index.php?content=foto<?php echo"&amp;galerie={$_GET['galerie']}"; ?>">
     <h1>Vložit foto</h1>
     <table cellspacing="0" cellpadding="0">
      <tr><td>
      <input type="file" name="nazev[]" multiple="multiple" />
      </td></tr>
        <tr><td><input type="submit" name="uloz" value="Uložit" /></td></tr>
      <tr><td>
        <input type="hidden" name="id" value="<?php echo $id ?>" /></td></tr>
        
        
          
       
</table>
</form>
yFang
Profil
sparky:
Zkus třeba tohle: http://www.webinfopedia.com/create-thumbnail-image-in-PHP.html
Je to stručné, včetně kódu.
sparky
Profil *
ať se snažím jak chci, tak se mi to nedaří zabudovat do toho foreach cyklu...
sparky
Profil *
hlavně by mě zajímalo, jak co napsat za $img jak definovat $_FILES['thumb_nazev']['name']
Davex
Profil
sparky:
Proměnnou $img nepotřebuješ. Podstatné je až načtení obrázku imagecreatefromjpeg, imagecreatefrompng, atd., zjištění rozměrů obrázku getimagesize, vytvoření miniatury imagecopyresampled a její uložení imagejpeg. Parametry se musí nahradit tvými proměnnými a ostatní je jen výpočet nových rozměrů.
sparky
Profil *
a jak mám tedy definovat proměnnou za imagecreatefromjpeg, imagecreatefrompng, atd. zkousel jsem tam $_FILES['nazev']['tmp_name'][$klic] a s tim to nejde a co presne se nastavuje za imagejpeg chtel bych tu miniaturu ulozit pod jinym jmenem do jine slozky nez origo obrazek
sparky
Profil *
tak mi to nevrací rozměry obrázku getimagesize ale nevím proč...
martin1312
Profil
pretože getimagesize vracia pole, nato by si prišiel keby si použil google http://php.net/manual/en/function.getimagesize.php
sparky
Profil *
už to konečně jede

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: