Autor Zpráva
Fisak
Profil
Dobrý den. Udělal sem si funkci na zjištění serveru a složky kde daný skript je.. Svůj systém mám na localhostu uložený pod 127.0.0.1/insignia/?page=home což je v pořádku skript je uložený ve složce insignia.. jenže u wedosu místo http://adresa.cz/?page=home se mi vypíše http://adresa.cz/domains/adresa.cz/?page=home .. věděl by si prosím Vás někdo rady ?? Předem děkuji za odpovědi.

function AdrressFolder()
{

    $bad_url = str_replace("index.php", "", $_SERVER['PHP_SELF']);  
    return "."".$bad_url]http://".$_SERVER['SERVER_NAME']."".$bad_url;

}
Tori
Profil
Sem jste už kouknul: http://kb.wedos.com/webhosting/aliasy-chybne-url.html ?
A tohle řešení by se možná dalo taky použít: mod_rewrite - subdomény - hosting wedos
Fisak
Profil
Tori:
no popisovaný způsob s použitím REQUEST_URI místo PHP_SELF mi nefunguje ještě víc :-) mám třeba stránku ... 127.0.0.1/insignia/?page=home a na ní mam obrázek "<img src="<?php echo AdrressFolder(); ?>themes/web/<?php echo get_current_lang(); ?>/default/images/facebook.png" alt="facebook" />" ale adresa obrázku se zobrazí jako "http://127.0.0.1/insignia/?page=homethemes/web/cs/default/images/facebook.png" takže blbost...
function AdrressFolder()
{

    $bad_url = str_replace("index.php", "", $_SERVER['REQUEST_URI']);  
    return "."".$bad_url]http://".$_SERVER['SERVER_NAME']."".$bad_url;

}



Tori:
A tohle řešení by se možná dalo taky použít: mod_rewrite - subdomény - hosting wedos
Toto řešení co tam popisují se mi zdá trochu nešikovné jelikož je to jen spec. pro wedos. A já bych rád vytvořil nějaký univerzální řešení.
mzk
Profil *
Fisak:
jenže u wedosu místo http://adresa.cz/?page=home se mi vypíše http://adresa.cz/domains/adresa.cz/?page=home .. věděl by si prosím Vás někdo rady ?? Předem děkuji za odpovědi.

šak to nemusíš dávat až do složky domains/adresa.cz/ a pak by to nejspíš nemělo dělat "problémy".. Pokud jedeš pouze na jedné doméně, tak nevidím důvod dávat stránky až do domains.
Fisak
Profil
mzk:
tech domén mám samozřejmě více :-)
Fisak
Profil
Nevím už jak to udělat tak sem udělal takový trochu prasácký řešení

function AdrressFolder()
{
    $string = array($_SERVER['SERVER_NAME'], "domains", "index.php", "//");
    $bad_url = str_replace($string, "", $_SERVER['PHP_SELF']);  
    return "."".$bad_url]http://".$_SERVER['SERVER_NAME']."".$bad_url;

}
Šéva
Profil
Fisak:
u wedosu používám $_SERVER["HTTP_HOST"]. Jen u subdomén to veme http://subdomena.domena.cz, ale nic, co by se nedalo přes explode(); rozhodit do pole a pak následně znovu poskládat s www
Fisak
Profil
Šéva:
JO tak http_host a Server_name je to podobný ... mě spíš jde o to co je za tím.. aby když tam bude složka aby se to vypsalo jako http://adresa.cz/slozka/?page=.. ale když to nebude ve složce tak aby se to vypsalo jako http://adresa.cz/?page=...


Moje konečný řešení. Sice funguje jen když ten skriptu bude jen v jedný složce.. pokud bude ve více složkách tak už bude problém...
function AdrressFolder()
{
    $pcs = explode("/", $_SERVER['REQUEST_URI']);
    if(is_dir("../".$pcs[1])) $bad_url = $pcs[1]."/"; 
    return "."/".$bad_url]http://".$_SERVER['SERVER_NAME']."/".$bad_url;

}

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: