Autor Zpráva
Misha
Profil *
Ahojte, rád bych na jednom eShopu vytvořil změnu stavu objednávky podle sledování zásilky. Respektive, když je objednávka doručena, nastaví se status na Dokončeno. Znáte způsob jak pomocí PHP zjistit stav zásilky? Potřebuji to konkrétně pro InTime, ale mělo by to být asi pro všechny dopravce podobné, ne?
mimochodec
Profil
Misha:
Znáte způsob jak pomocí PHP zjistit stav zásilky?

Ne, pomocí php to zjistit nejde. Ale pomocí php můžeš naprogramovat funkčnost, která umožní, aby se k objednávce ta informace nějak přidala (třeba ji někdo vložil ručně). Jestli to potřebuješ zjistit pro InTime nabo pro poštovního holuba, nehraje roli. Naopak docela důležité je, co je ten eshop zač - kdo a jak ho programoval, jestli k tomu kódu máš nějaký přístup, atd.
Misha
Profil *
Shop jsem dělal já, takže ke kódu samozřejmě přístup mám. Já potřebuji automaticky zjišťovat ten stav zásilky. Jenže nevím jak se to dá udělat.
mimochodec
Profil
Misha:
Já potřebuji automaticky zjišťovat ten stav zásilky. Jenže nevím jak se to dá udělat.

Pak záleží na konkrétním dopravci. Intime něco nabízí na http://www.intime.cz/track_and_trace, divím se, žes to nenašel. Jestlis o tom věděl a ptáš se, jak se tam skriptem přihlásit a získat data, mohl ses zeptat rovnou a ušetřit mi deset minut života. Hledej CURL.
// edit: ještě dodám, že netuším, co je za tím přihlašovacím formulářem. Možná bude získání toho stavu jednoduché, možná nemožné. Zkusil bych kontaktovat jejich technickou podporu.
Misha
Profil *
Ten link jsem samozřejmě našel, omlouvám se jestli jsem to napsal nesrozumitelně. Jde mi přesně o ono získání dat scriptem.
Taps
Profil
Misha:
de mi přesně o ono získání dat scriptem.
Svůj dotaz směřuj spíše do sekc Práce a zakázky
Misha
Profil *
Já nepotřebuji ať mi to tady někdo naprogramuje, spíše potřebuji radu jak začít od někoho kdo s tím má zkušenost.
mimochodec
Profil
Misha:
V první řadě bych se nejdřív ujistil, jestli pro toto nemá intime nějaké hotové řešení. Pokud zjistíš že ne, tak začni zkoumat, jak funguje ten CURL. Je to knihovna, která tvému skriptu umožní se přihlásit. Potom si nejspíš budeš muset stahovat stránky, nějak je parsovat (http://simplehtmldom.sourceforge.net) a získávat z nich data.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: