| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| pan.kolouch Profil * |
#1 · Zasláno: 3. 11. 2005, 17:57:52
Jelikož jsem dělal vše přes index.php?neco=neco rozhodl jsem se, že další web vyzkouším jinak. Struktura bude taková, že odkazy budou typu a href="nabidka-sluzeb.php" atd... Budu tedy vkladat do kazde stranky soubor hlavicka.php menu.php a paticka.php samotny obsah vypisu vzdy do stranky. Chtěl bych pro každou stránku použít určité proměnné např. když budu na stránce nabidka-sluzeb.php tak polozka menu "nabidka sluzeb" bude obsahovat title="<?php echo $title; ?>" kde $title="Zde se právě nacházíte"; když budu na položce kontakt, tak $title pro nabidka sluzeb bude $title="zde najdete nabídku služeb"; tudíž hledám nějakou funkci, nebo postup, která mi vrátí na které stránce jsem .. tj. např. $kdejsem = "nabidka-sluzeb.php"; tuhle funkci budu mit v hlavicka.php a pomocí switche budu jednotlivým stránkám přiřazovat proměnné. Také doufám, že tohleto je nějaký používatelný systém a né úplná blbost dělat to takhle. Díky za odpovědi.
|
||
| WertriK Profil * |
#2 · Zasláno: 3. 11. 2005, 18:08:48
Tak v souboru kde bude ten obsah (nabidka-sluzeb.php)
definu promennou $title a potom includuj menu kde bude echo $title . Napr : $title = "Zde najdete nabídku služeb"; include "hlavicka.php"; include "menu.php"; // echo $title; OBSAH include "paticka.php"; |
||
| pan.kolouch Profil * |
#3 · Zasláno: 3. 11. 2005, 18:20:34
Jenže to je to co nechci, protože musím v každém souboru zadávat $title. Chtěl bych mít všechny proměnné pohromadě v hlavicka.php, takže soubor bude
include hlavicka.php ... menu.php text ... paticka.php prostě v souboru hlavicka.php potřebuju zjistit na které stránce jsem a podle toho třeba pomocí switche přiřadím text několika proměnným. |
||
| 23k Profil |
#4 · Zasláno: 3. 11. 2005, 20:59:09
tak si do kazde te stranky kterou budes includovat dej tohle
echo $title[1]; do dalsi das $title[2]; . . a pak budes mit soubor pole.php a tam budes mit $title[1]="Toto je kontakt"; atd xapito? |
||
| pan.kolouch Profil * |
#5 · Zasláno: 3. 11. 2005, 20:59:26
Hloupý dotaz, nebo nikdo neví ?
|
||
| gofry Profil * |
#6 · Zasláno: 3. 11. 2005, 21:26:35
Pouzi premennu $_SERVER["PHP_SELF"]. Vypis si jej obsah na roznych strankach a dalej uz budes vediet, co a ako
|
||
| pan.kolouch Profil * |
#7 · Zasláno: 3. 11. 2005, 21:27:38
23k: jééjda jsi mě předběhl :-)
|
||
| pan.kolouch Profil * |
#8 · Zasláno: 3. 11. 2005, 21:34:45
gofry:
jasně no .. už mě to trklo :-) ještě z toho řetězce dostat jen název stránky bez serveru a adresáře :-) |
||
| WertriK Profil * |
#9 · Zasláno: 3. 11. 2005, 22:22:07
$dir = explode("\",$_SERVER["PHP_SELF"]);
$pocet_lomitek = substr_count($dir, "\"); $pocet_lomitek++; echo $dir[$pocet_lomitek]; treba to bude fungovat :) |
||
| gofry Profil * |
#10 · Zasláno: 4. 11. 2005, 00:57:36
$stranka = substr($_SERVER["PHP_SELF"], strrpos($_SERVER["PHP_SELF"], "/")+1);
pozor na to, ze vo vnutri je strrpos, nie strpos (tzn. 2x r) |
||
|
Časová prodleva: 20 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0