Autor Zpráva
pedro-7
Profil
Mam problem s touto funkciou tu je priklad ktory by mi mal zobrazit (odpoved je ano), ale namiesto toho mi nezobrazi nic.. nemala by funkcia switch hladat vo vyraze hodnotu (a)?? a potom napisa ze ano?
[pre]
<?php
$odpoved="ano";
switch($odpoved)
{
case 'a':
case 'A':
print "Odpoved je ano\n";
break;
case 'n':
case 'N':
print "Odpoved je NIe";
break;

}
?>
Oison
Profil
nn, je celý řetězce! dopotučuju to udělat nějak takhle:
if(mb_strtolower($odpoved) == "ano") echo "OK"; else echo "NEOK";
Monkeys
Profil *
Podla man takto:
<?php 
$odpoved="ano"; 
switch($odpoved) 
{ 
case 'ano': 
echo "Odpoved je Ano"; 
break; 
default:
echo "Odpoved je Nie"; 
break;
}
?> 

M.
pedro-7
Profil
No viem ze je to na cely retazec ale som si nyjprv myslel ze to vlastne hlada v tom retazci no skoda... ale ked som tam dal default som hned vedel kde je pes zakopany ze treba cely retazec a dikes .. :)
Oison
Profil
Pokud by si to chtěl v tom řetězci hledat, tak doporučuji funkci strpos.
panther
Profil
Oison:
je to zbytečné, na vypsání ano/ne podle jednoduché podmínky neslouží switch.
Amunak
Profil
Oison, Monkeys:
Nejlépe asi takto:
echo 'Odpověď je ' . $odpoved . PHP_EOL;

//nebo pokud tam chceš jiný text odpovědi
echo 'Odpověď je ' . (mb_strtolower($odpoved) == 'ano' ? 'správná' : 'špatná') . PHP_EOL;

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: