Autor Zpráva
final
Profil
Zdravím,
$text="mám takýto [c]text[/c][";
function change($text){
return StrTr($text,"[c][/c]", "<b></b>");

}
echo change($text);
Chcel by som nahradiť vždy [c] za <b>.. takto to funguje, ale nebude to fungovať v takom prípade keby som chcel nahradiť
return StrTr($text,"[u][/u]", "<div class='underline'></div>");
pretože funkcia StrTr nahrádza každý znak osobitne..
Existuje nejaká funkcia, ktorá by nahradzovalo presne [u] za <div class='underline'> alebo ako to riešiť ?
ďakujem
Chuchycek
Profil
Zkus to pomocí str_replace() nebo si najdi bbcode.
peta
Profil
preg_replace - pouzij
str_replace - se da pouzit, ale musel bys kazdy kod zapsat zvlast a ne takhle spolecne.
http://cz2.php.net/function.strtr
Take se da pouzit, Example #2 strtr() example with two arguments
<?php
$trans = array("h" => "-", "hello" => "hi", "hi" => "hello");
echo strtr("hi all, I said hello", $trans);
?>
...
See Also

str_replace() - Replace all occurrences of the search string with the replacement string
preg_replace() - Perform a regular expression search and replace
final
Profil
ďakujem, použitie strtr() je myslím jednoduchšia možnosť

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0